Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Apple: u prvoj nedelji je prodato 2 miliona kopija Leoparda

Apple je objavio da je prodao  2 miliona kopija OS X-a 10.5 od kada je Leopard lansiran u petak. Ko bi rekao da ima čak 2 miliona korisnika Mac-a? Samo se šalim.

Ova brojka uključuje kopije OS-a koje su prodate preko klasičnih porodavnica, Apple-ove onlajn prodavnice i kopije isporučene u sklopu ugovora o održavanju.

Veće pitanje je da li je ova brojka dobar indikator buduće prodaje Leoparda. Mi mislimo da nije. Čini nam se da su skoro svi koji su želeli da kupe Leopard nahrupili u prodavnice prve nedelje. A sledeće nedelje očekujemo da če prodaja znalajno da padne. Mi pretpostavljamo da prodaja u toku prve nedelje ne predviđa objektivno uspeh operativnog sistema. Umesto toga, ona ukazuje na to koliko je bila uspešna reklamna kampanja koja je pratila prodaju operativnog sistema.

Prošle godine Microsoft je rekao da oni očekuju da će 200 miliona računara imati instaliranu Windows Vista do kraja 2007. godine. Ove nedelje, Microsoft je izjavio da je do sada prodao samo 88 miliona licenci, što je i dalje više nego što je većina ljudi predviđala.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272