Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

April – mesec svesti o stresu

April je mesec Nacionalne svesti o stresu u SAD, a juče je bio vrhunac: Dan nacionalne svesti o stresu.

Dakle… da li ste vi svesni vašeg stresa? Ja svakako jesam, a pošto teško da sam najbolji u borbi protiv stresa na svetu, odlučio sam da ovde opišem tehnike koje ja koristim za borbu protiv stresa. Naravno, svi koji žele mogu sa nama da razmenite mudrosti vezane za borbu protiv stresa preko komentara!

Moja omiljena tehnika za eliminisanje stresa kada posao počinje da me preplavljuje je da sednem i igram video igricu najmanje pola sata kako ne bih mislio na posao. U igru može čovek mnogo više da se udubi nago u gledanje televizije. Čak šta mislim da gledanje televizije ili filmova ipak ne sprečava da u pozadini vašeg uma mislite na stres koji vas izjeda. Igranje dobre video igre će vam omogućiti da se fokusirate na zadatak koji treba da uradite. Na žalost to se baš i ne uklapa u vašu poslovnu kancelariju…

Kada ste pod stresom može da vam pomogne brzo hodanje. Čak ne morate da izađete napolje. Ja na primer radim u kancelariji koja se nalazi na prvom spratu trospratne zgrade, i brzo hodanje do najgornjeg sprata i nazad može da napravi čuda za vas. To je dobar trik kada ne možete puno da odsustvujete od vašeg pisaćeg stola.

Ja jako volim slatkiše, i za mene jedenje slatkiša predstavlja još jednu tehniku za borbu protiv stresa. Dovoljno je da samo malo gricnem moju omiljenu čokoladu sa lešnik kremom ili sa velikim komadima lešnika… a šećer svekako neće povećati vaš nivo stresa!

Postoje čak i male penaste loptice za eliminisanje stresa koje su takođe odlične za izbacivaje besa i deluju antistresno. Na žalost, moja deca i moja mačka ih uvek negde zature. Tražiću od njih da mi kupe jedno ogromno pakovanje za dan očeva.

A šta je sa vama? Aromaterapija? Meditacija i joga? Specijalni napitci kao što je zeleni čaj? Određeno vreme za popodnevnu dremku? Alkohol? Kako vi pobeđujete stres?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272