Asanžova biografija u prodaji

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 7 / 744

Asanž je naveo u objavljenim memoarima, da nije seksualno zlostavljao dve žene koje su ga optužile za silovanje, i optužio američku vladu da pokušava da ga uhvati u klopku.

"Možda sam neka vrsta šovinističke svinje, ali nisam silovatelj", rekao je Asanž u knjizi, preneo je AP.

Prema njegovim tvrdnjama, jedna zapadna obaveštajna služba ga je upozorila da su SAD razmatrale mogućnost da se na "nelegalan" način obračunaju s njim, tako što će ga lažno optužiti za posedovanje droge ili seksualni napad.

Asanž je, međutim, naveo da su seksualne optužbe podignute protiv njega možda samo posledica "užasnog nesporazuma".

Asanžovi memoari su objavljeni juče u Velikoj Britaniji bez njegove saglasnosti.

Britanski izdavač "Kenongejt" saopštio je da se knjiga "Džulijan Asanž: Neodobrena autobiografija" temelji na 50 sati intervjua sa osnivačem Vikiliksa.

"On je tada svoj avans već potrošio na advokate. Mi smo odlučili da ostanemo pri ugovoru i objavimo knjigu. Kada se knjiga objavi Džulijanu ćemo prema ugovoru, isplatiti i honorar", dodaje se u saopštenju.

"Kenongejt" je prošle godine platio Asanžu veliku sumu za prava na njegove memoare.

Asanž je, međutim, vremenom postajao sve uznemireniji zbog tog projekta i pokušao je da ga otkaže, ali pošto nije vratio avansnu uplatu, knjiga je ipak objavljena, naveo je juče izdavač. Asanž se ogradio od publikacije navevši u saopštenju medijima da on nije autor knjige. IZVOR

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar