Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Asus ponovo proizvodi laptop-ove

Asustek Computer je dobro poznata i prihvaćena kompanija za proizvodnju računarskog hardvera koja je poznatija po svom Asus brendu, i koja teži da da bude među pet najboljih proizvođača notebook-ova i trgovaca u sledećih nekoliko godina, rekao je Jerry Shen, generalni direktor Asustek-ovog AOOP Business Group-a. Da bi se popeli sa svog osmog ili devetog mesta na tržištu mobilnih računara na mesto pri vrhu, Asus planira agresivan marketinški plan koji je sastavljen od velikog broja laptopova i notebookova kako u klasi jeftinih tako i u klasi vrhunskih i skupih laptopova.

Pošto Asustek Computer proizvođačka kompanija takođe radi kao proizvođač preko ugovora za druge računarske brendove, njen sopstveni Asus brend je samo mali deo čitavog posla i iznosi 36 procenata od svih registrovanih Asustek prodaja, što govori o poboljšanju od 23 procenata koje je registrovano u prvom kvartalu godine. Pošto će se Asustek fokusirati na razvoj jeftinih Eee PC-ja, prodaja njegovog brenda će oscilirati između 30 i 50 procenata od svih prihoda. Jerry Shen je takođe rekao da će kompanija predstaviti još jedan jeftin, entry level notebook u bliskoj budućnosti ali je taj projekat još uvek u fazi razmatranja.

Da bi učvrstio svoju poziciju na tržištu mobilnih računara Asus planira da proizvede i isporuči između 200.000 i 300.000 Eee-PC-ja do kraja ove godina a planovi kompanije za sledeću godinu su zapanjujući pošto se nadaju da će isporučiti jeftine notebookove u mnogo većem broju: bar tri miliona jedinica. Pošto se proizvođači notebookova trenutno suočavaju sa nekim prilično ozbiljnim nedostacima komponenti, Asustek je rekao da su njihove zalihe procesora, čipsetova, fleš memorija i DRAM-a dovoljne za sada ali u isto vreme se suočavaju sa problemima sa LCD panelima i nedostatkom baterija. Prvi talas Asus Eee PC-ja se očekuje da dođe na tržište u drugoj polovini septembra i oni će imati čvrsti disk od 4GB i 512MB memorije kako navode neki izvori.

Iako je posao proizvodnje pod ugovorom opao za više od 40 procenata u drugom kvartalu 2007. godine, kompanija je registrovala neke rekordne isporuke zahvaljujući sopstvenom brendu i ostvarila značajan profit od 207 miliona dolara. Očekuje se da će prihodi za treći kvartal porasti za 20 procenata, dok će se ukupni godišnji prihod najverovatnije povećati za bar 30 procenata.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272