Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows 10 Kao od šale

Windows 10 Kao od šale

DevOps with Windows Server 2016

DevOps with Windows Server 2016

Automatizovanje isključivanja PC-ja

Pregleda (30 dana / ukupno): 11 / 2127

U današnje vreme, kada je struja toliko skupa možda se pitate da li postoji način da se za svaki dan automatizuje isključivanje PC-ja  pomoću određenih podešavanja? Nije loše pitanje. Sada ćemo da probamo da pronađemo odgovor na ovo pitanje.

1

Računari (naročito stari) su pravi alavci što se tiče upotrebe električne energije. Isključivanje računara kada nisu u upotrebi je veoma lak i bezbolan način da uštedite novac. Postoji veliki broj programa koji će vam omogućiti da isključite PC svaki dan u određeno vreme, ali oni variraju u svojim sposobnostima. Ali možda niste znali da vam čak i nije potreban poseban program za automatizovanje isključivanja PC-ja. Rešenje je u Windows Task Scheduler-u koji je uključen u XP po standardnom podešavanju. On je veoma lak za upotrebu kao i pomoćni programi drugih proizvođača i omogućiće vam da podesite vreme isključivanja za sve dane u nedelji.

Ceo proces je veoma jednostavan ali je trik u tome da kada se pojavi pitanje koji program želite da automatizujete, kliknete na dugme Browse i potražite "Windows/system32/shutdown.exe" program. Da biste primenili vreme isključivanja na svaki dan u nedelji, jednostavno izaberite prvi datum a zatim selektujte da se izvršava svih sedam dana u nedelji. Ponovite proces za preostalih šest dana u nedelji i gotovi ste.

Ako vam se ne dopada Task Scheduler, možete da nabavite programe drugih proizvođača. Međutim, uprkos dugom pretraživanju ja nisam uspela da pronađem besplatan program koji bi vam omogućio da automatizujete isključivanje na osnovu dana u nedelji. Najbolje što sam uspela da pronađem je  PC Auto Shutdown koji košta 20 dolara.

Ako su vaše potrebe skromnije Slawdog Smart Shutdown je besplatan program koji vam omogućava da definišete isključivanje računara i druge aktivnosti u toku dana. Međutim, ne dozvoljava vam da menjate vremena isključivanja po danima u nedelji.

Nemojte da zaboravite da programirano isključivanje rade moćni alati koji ne prave greške. Ako noću ostavite otvorene programe ili nesnimljene fajlove možete da izgubite vaš rad kada to najmanje očekujete. Zato budite pažljivi i zatvorite programe i snimite fajlove pre nego što napustite svoje mesto za računarom.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272