Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

«Back to basics» laptop

Iako je tržište za moćnije sisteme u mobilnom računarstvu u punom zamahu postoje korisnici kojima ne trebaju maksimalne performanse na putu ili kod kuće pošto sve što rade na računaru je slanje emailova prijateljima, surfovanje World Wide Webom ili gledanje filmova. Posebno za ove korisnike, Compaq je odlučio na napravi laptop «back to basics», mašinu bez milion drangulija i gadžeta koje svi proizvođači laptopova osećaju da moraju da integrišu u svoje sisteme.

Compaq Presario v6500z laptop kombinuje lep klasičan dizajn sa osnovnim funkcionalnostima bez kompromisa u računarskoj moći pošto mašina dolazi opremljena sa standardnim Advanced Micro Devices Sempron 3600+ koji se pokreće na 2.0GHz, dok je mnogo moćniji AMD Athlon 64 X2 Dual-Core procesor takođe dostupan kao opcija nadgradnje koji dolazi sa frekvencijama između 1.8GHz i 2.1GHz. Za razliku od većine skupih laptopova, Compaq mašina dolazi sa diskretnom grafičkom karticom, Nvidia GeForce Go 7150 Mobile, koja podržava ekran od 15.4 inča i rezoluciju od 1280x800 i dolazi u formatu širokog ekrana. LCD ekran takođe implementira BrightView tehnologiju za jasne i čiste slike. Od osnovne DDR2 sistemske memorije od 512MB koja je upakovana u jedan DIMM, do DDR2 RAM-a od 1GB ili 2GB, Compaq laptop se može nadgraditi ako želite, a da istovremeno u osnovnoj verziji odgovara manjem korisničkom budžetu.

Korisnici koji žele da personalizuju svoje sisteme za mobilno računarstvo mogu da to urade tako što će izabrati Imprit Finish koji nudi glatku, sjajnu boju sa jedinstvenim ukrasnim dizajnom koji obezbeđuje veću trajnost nego tradicionalan proces farbanja. Što se tiče rada u mreži, korisnici mogu da biraju između nekoliko žičnih i bežičnih rešenja kao što je 802.11a/b/g/n (draft 802.11n) bežični LAN, Bluetooth, Verizon Wireless V740 ExpressCard. Pošto većina korisnika voli da njihovi laptopovi dolaze sa puno prostora za skladištenje čak i u osnovnim rešenjima, ni Compaq 6500z ne predstavlja izuzetak pošto nudi mogućnost da imate hard disk drajvove od 80GB, 120Gb i 160GB 5400rpm od kojih svi koriste brzi Serial ATA interfejs.

Optički drajv na Compaq-u 6500z je dobro zastupljen zahvaljujući raznolikosti i mogućnosti biranja između DVD/CD-RW kombo drajva, SuperMulti 8X DVD+/-R/RW-a sa Double Layer podrškom i LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW-a koji takođe ima Double Layer podršku. Zajedno sa nekoliko programskih rešenja koja se nalaze na laptopu, Compaq takođe nudi i Microsoftov Windows Vista Home Basic, Home Premium i Business operativne sisteme.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272