Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

TCP/IP naučite za 21 dan

TCP/IP naučite za 21 dan

Popust cena: 1930 rsd

IPv6 mreža

IPv6 mreža

Popust cena: 1760 rsd

Barem jedna trećina IT radnika čita vašu elektronsku poštu

Iznenađuje li vas ovo ili ne? Mi već znamo da većina IT odeljenja zabada nos u vaše web pretraživanje, ali je sada otkriveno da nova studija pokazuje da je trećina priznala da čitaju i e-mailove. Techworld ima priču o tome.

Najbolji deo iz članka: Jedan IT administrator je rekao smejući se: “Zašto vas iznenađuje da toliko nas njuška po vašim fajlovima; zar vi ne biste to uradili da imate tajni pristup nečemu što dođe u vaše ruke?”

Dok vaš priručnik za rad verovatno kaže da IT odeljenje stvarno treba da ima slobodan pristup svemu što prolazi kroz servere (i da biste trebali da se ponašate u skladu sa tim kada koristite korporativnu mrežu), nekako mi je teško da to prihvatim kao normalno, sa stanovišta običnog korisnika. Pregovori o platama, ponude posla, pa čak i žalbe na zlostavljanjei ko zna šta još može da se šalje putem e-maila. Veoma škakljiv problem su i tajni dogovori, sporazumi i poslovni potezi: Ako procuri neka određena informacija to može da se iskoristi i da postane incident koji se završava davanjem otkaza, gubitkom kredibiliteta i novca. Zato se postavlja ozbiljno pitanje da li se prava IT odeljenja u inspekciji podataka trebaju proširiti na sve podatke na mreži? Većina menadžera bi imala problema da prihvati ovakvo stanovište.

Studija ukazuje na još ozbiljniji problem: Četvrtina ispitanika je rekla da znaju bivše članove osoblja koji i dalje imaju pristup mreži, bez obzira što su napustili kompaniju. Dok je njuškanje IT osoblja u stvari narušavanje etike, njuškanje bivših zaposlenih stvarno prelazi sve granice moralnosti.

Adresa: IT admins read private email, says report 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272