Brojevi dana - 115110 članaka na Vikipediji - 200 evra Šarićeva garnitura

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 3 / 1092

115110 članaka na Vikipediji

Danas, 03. juna 2010. Pretražite 115.110 članaka na Vikipediji.

Na današnji dan, 03. juna 1924 - Preminuo je austrijski pisac Franc Kafka.

200: Nepokretna imovina, televizori, muzički uređaji, kućni bioskopi, bela tehnika i nameštaj Darka Šarića, koja je zaplenjena u vilama na Tatarskom brdu u Novom Sadu, biće prodata na licitaciji zakazanoj za 8. jun. Za garnituru 200 evra.

24: Na Klinici za očne bolesti „Dr Đorđe Nešić“ u Beogradu juče je svečano otvoren centar za dnevnu hirurgiju sa dve sale za operaciju katarakte. Ministar zdravlja Tomica Milosavljević naglasio je da će od septembra, kada sale zvanično počinju s radom, broj operacija na godišnjem nivou dostići pet hiljada. U novim salama dnevno će se vršiti 24 operacije. LINK.

40.000.000: (Beta) - Ministarstvo ekonomije Srbije saopštilo je danas da je do sada sprovedena 51 preporuka Jedinice za sveobuhvatnu reformu (SRP) propisa, a koja će domaćoj privredi godišnje obezbediti uštedu od blizu 40 miliona evra. Tako će neko ostati bez prihoda od 40 miliona evra.

2: ostalo je samo 2 dana. Dođite 5.juna u 12h na Adu Ciganliju da zajedno obeležimo Svetski dan životne sredine. LINK

736: Kristina Riči, Lu Rid, Liv Tajler, Kortni Lav, Kjara, samo su neki od posetilaca velike retrospektive poznate srpske umetnice Marine Abramović u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku, čije je zatvaranje juče obeleženo velikom VIP žurkom. Na ovoj izložbi, Marina Abramović je izvela performans "Umetnica je prisutna", tokom kojeg je 736 sati u tišini sedela naspram posetilaca, prenosi "Telegraf". LINK.

10000: Bivši američki predsednik Džordž Buš Mlađi otvorio je nalog na društvenom sajtu Fejsbuk i za nekoliko sati je okupio više od 10.000 pristalica. LINK.

Predložite prijateljima i neprijateljima. LINK. Trenuttan broj je 61785, kada smo vest napisali u 11:42.

7: Holivudski glumac Kevin Kostner postao je sedmi put otac. Njegova supruga Kristin Baumgartner (36) rodila je u sredu devojčicu kojoj je par dao ime Grejs Ejveri. LINK.

1000: Šlep sa hiljadu tona hemijskog đubriva potonuo je u Dunav u noći između utorka i srede nakon što je udario u stub Pančevačkog mosta. Šlep je bio deo konvoja koji je gurao rumunski brod „Merkur 203“. Vodoprivredna inspekcija je obavila vanrednu kontrolu kvaliteta vode Dunava, a rezultati bi trebalo da budu poznati za nekoliko dana. LINK.

141: Prema podacima iz Operativnog centra MUP-a, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirana je 141 saobraćajna nesreća, u kojima su četiri osobe izgubile život, a 40 ih je teže ili lakše povređeno, preneo je jutros Auto-moto savez Srbije. 

Jedno mišljenje: "Mislimo da se ništa ne menja na bolje jer je broj vozila na drumovima manji nego u istom periodu prošle godine. Prema tome je i normalno što je manji broj udesa, poginulih i povređenih."

4: Jedan Kanadjanin koji se izgubio u šumi, srušio je sekirom četiri stuba za prenos elektricne energije kako bi ga neko primetio i došao mu u pomoć.  On je isekao struju za snabdevanje 1.200 stanovnika kod jezera Volaston, na severu Saskačevana, u Kanadi.  LINK.

Kolekcije

10: Ako koristite Tiwtter, nije loše da znate i sajtove koji predstavljaju kolekcije. LINK.

10: Seksualna edukacija tinejdžera. LINK.

Edukacija i za one koji su zaboravili.

Koji je vaš broj danas, 03. juna 2010. godine?

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar