Brojevi dana - 117 Bojana Jovanovski - 3 godine a uče engleski - 22 dinara poštanka marka

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 4 / 2192

117. Bojana Jovanovski

Broj koji se smanjuje.

Fed kup reprezentacija Srbije boriće se dogodine u Svetskoj grupi II elitnog takmičenja, ali ljubitelji tenisa ne moraju da brinu za povratak jer smo proteklog vikenda u "Beogradskoj areni" dobili novu heroinu - Bojanu Jovanovski. Mlada beogradska teniserka, koja ima svega 18 godina, pobedom nad Magdalenom Ribarikovom pokazala je da se na nju u narednim godinama mora ozbiljno računati. Trenutno je 117. na WTA listi. LINK.

5: Pet knjiga. Tarik Ali, britanski pisac, novinar i levo orijentisani intelektualac pakistanskog porekla, gost je Beograda i Novog Sada. Posle „Sultana u Palermu”, „Priče o Saladinu”, „Kamene žene”, "U senci nara”, pred našim čitaocima je i novi roman Tarika Alija „Noć zlatne leptirice”.  LINK.

20: Fijat iz Kragujevca je preuzeo 20 radnika sa invaliditetom da rade u proizvodnji.

Delimo put, ako vozimo motor sa automobilima, ako vozimo auto sa motorima. LINK.

4.700.000.000: Ukupan broj korisnika mobilne telefonije je prešao cifru od 4,7 milijardi.

27: 27 izdavačkih kuća je dobilo licencu za objavljivanje udžbenika. Ostali, koji nisu dobili, mogu da to urade do 11. septembra.

3: Deca koja imaju 3 godine uče engleski u vrtiću "Sveta Petka" na Savskom vencu.

Deca se igraju, igraju, uče, prave grimase...LINK

800: Broj je veći. Književnik Lojze Vizer i njegova izdavačka kuća "Vizer Ferlag" objavili su više od 800 naslova iz Srbije i okruženja. "Literatura nigde u svetu ne može opstati bez mecena i pomoći nadležnog ministarstva, treba je stalno negovati kao najlepši vrt. Subvencija književnosti košta manje nego tenk, a znamo šta je u stanju da uradi oklopno oružje a šta književno delo." Tako je u Austriji, Nemačkoj, i naravno, u Srbiji. LINK.

22: Prigodna poštanska marka od 22 dinara nominalne vrednosti izdata je povodom 140 godina industrijalizacije u Srbiji.

900: Tačno je da svi mi navijamo da Porsche lansira serijsku verziju 918 Spydera, ali svaki proizvođač prilikom pripreme nekog modela za tržište, mora biti koliko-toliko uveren u isplativost projekta. Glavna zvezda poslednjeg Auto salona u Ženevi, kako su rekli ljudi iz Porschea, će ući u serijsku produkciju, ukoiko bude dovoljno interesenata. Po poslednjem izveštaju, Porsche je upisao gotovo 900 potencijalnih kupaca za 918 Spyder.... LINK

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar