Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 150 miliona licenci za Windows 7 - 104 dinara evro

150 miliona licenci za Windows 7

Svake sekunde se proda po 7 licenci Windowsa 7. I, tako, sekund po sekund, i prodato je 150 milona licenci do danas. LINK.

Sledeće nedelje izlazi prva knjiga, džepno izdanje, i možete je nabaviti za svega 270 dinara:

Saveti za Windows 7.

104: Dinar je oslabio prema evru za 19 para i zvanični srednji kurs evra će danas biti 104,0892 dinara, što je nova rekordno niska vrednost nacionalne valute, objavila je Narodna banka Srbije.

3: Šta znači pobeda i šta znači poraz, gledano kroz našu reperezentaciju na SP2010:

Prvo: Oni koji su nas pobedili, idu dalje. Gana.

Drugo: Oni koji su od nas izgubili, idu dalje. Nemačka.

Treće: Oni koji su nas pobedili, vraćaju se kući. Australija.

Prema tome, pobeda znači, ali i ne znači da će neko uspeti. Poraz uvek ne znači, da je neko izgubio.

 

1: Džulija Gilard postala je prva žena premijer Australije pošto je dosadašnji predsednik vlade Kevin Rad podneo ostavku. Gilardova uživa veće poverenje i popularnost u medijima i parlamentu. LINK.

Džulija: "Jesmo li mi dali 2 gola Srbiji, ili ....?"

800000: Prema rečima predstavnice Saveza samostalnih sindikata Srbije Sanje Paunović, procenjuje se da u Srbiji u sivoj ekonomiji radi oko 800.000 ljudi i da siva ekonomija čini 30 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP). "Ne postoji način da se popišu svi koji rade u sivoj ekonomiji. Najviše ih ima u trgovini i uslugama, građevinarstvu i poljoprivredi. Najugroženiji su niskokvalifikovani radnici, ali među onima koji rade u svojoj ekonomiji ima i magistara i doktora nauka", kazala je ona. LINK.

1500: Posao izgradnje vojne bolnice u Libiji koju bi gradili građevinci iz Srbije bio bi pun pogodak za pokretanje domaće operative. Na poslu koji bi trajao oko godinu i po dana radilo bi oko 1.500 stručnih ljudi, uposlila bi se preduzeća poput „Energoprojekta“ i „Ratka Mitrovića“ i ostvario bi se promet od nekoliko stotina miliona dolara.

679: Dunav je u Novom Sadu u nedelju dostigao 679 centimetara. Vrh talasa, kako najavljuje Mirko Galonja, rukovodilac Sektora za odbranu od poplava u ”Vodama Vojvodine”, trebalo bi da stigne u ponedeljak, a Dunav će, kako se prognozira porasti do 790 cm.  

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272