Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

R analiza podataka, drugo izdanje

R analiza podataka, drugo izdanje

Popust cena: 2280 rsd

SPSS 20 Analiza bez muke

SPSS 20 Analiza bez muke

Popust cena: 1490 rsd

Brojevi dana, 3. aprila 2013. godine Gregorijan, zozovača i nevinost posle 43 godine

13

Beograd na mapi turneje.


Britansko-nemačka scenska atrakcija „Gregorijan” gostovaće večeras, posle dve godine, u beogradskom Centru „Sava”, u okviru svetske turneje na kojoj predstavlja novi album „Epic Chants”. Više od pet miliona prodatih diskova i milion posetilaca na koncertima u Americi, Evropi, Aziji, Africi podaci su kojim se ponose članovi neobične grupe „Gregorijan”. Neobične, zato što su tokom proteklih 13 godina pokazali koliko prijemčivo mogu da zvuče najveći svetski pop i rok hitovi u drugačijem ruhu. Proslavljeni hor je osnovao Frenk Peterson, tvorac grupe „Enigma” i producent izvođača kakvi su Plasido Domingo, Andrea Bočeli, Ofra Haza i Sara Brajtman. Ideja za „Gregorijan” Petersonu je sinula tokom posete Španiji, kada mu se pomešala rok muzika, koju je slušao na vokmenu, sa zvucima koji su dopirali iz katedrale, gde je monaški hor pevao. POLITIKA

15

PINTEREST.

DA nije bilo lopova, koji su minulog vikenda obili magacin Centra za vinogradarstvo i vinarstvo u Nišu, javnost ne bi saznala za nečuveni apsurd da smrtonosno piće PP „Živadinović“ nije uništeno! Kada je uočeno da su ukradene i flaše sa pićem opasnim po zdravlje ljudi, obelodanjeno je da se u magacinu već 15 godina čuva i, po zlu čuvena „zozovača“, lozova rakija od koje je 1998. godine umrlo 43 ljudi. A to piće do sada nije uništeno, jer su nadležni - zaboravili da se nalazi uskladišteno u prostorijama ovog centra?! NOVOSTI.

43


PINTEREST.

Osuđenik zbog ubistva u požara u jednom hotelu u Arizoni gde je poginulo 29 ljudi, postigao je dogovor sa sudom pošto je njegova krivica dovedena u pitanje. Posle 43 godine na slobodi. To je zapanjujući preokret za Luisa Tejlora koji je imao samo 16 godina kad je uhapšen zbog tog požara, a iz zatvora izlazi kada mu je 59 godina. Tejlor je decembra 1970. osuđen na 28 uzastopnih doživotnih zatvorskih kazni zbog požara u Hotelu Pajonir u Taksonu u državi Arizona. On je sve vreme tvrdio da je nevin. MONDO.

300.000


Brisel. Grad u kome 200 dana godišnje pada kiša. Davno je izabran za "glavni grad EU". „Puno je turista, i od njih nije moguće otići u grad u uživati u miru Grand Plejs (Place). Mnogo ih je, samo kupuju čokolade, i mi koji ovde živimo zato odlazimo u Ardene ili na morsku obalu da nađemo mir.“ Sve do nove runde dijaloga o Kosovu. Na radost pomenutih turista i dece, na sam dan Uskrsa po briselskim parkovima 300.000 čokoladnih jaja, čekaće da budu pronađena uz, za Brisel, nezaobilaznu nadu da kiša neće prva stići do njih. DW.

20


NEKA SNAGA BUDE SA VAMA.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272