Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 30 rođendan Zane - 70 lokacija za Noć muzeja

Zana proslavlja 30. rođendan

Nekada trojac, danas dvojac, Jelena i Žika, obeležiće 30. godina radagrupe "Zana" koncertom u "Sava centru", koji je zakazan za danas, 29. april u 20.30 časova.

"Dodirni mi kolena"

"Majstor za poljupce"

"Rukuju se, rukuju"

"Vejte snegovi"

Da li ste čuli kako Telefon Lejdi Gage zvuči u kantri verziji?

70: Vrata više od 70 muzeja. galerija i izložbenih prostora biće otvorena za posetioce. Ulaznica košta samo 300 dinara. Projekat podržava preko 40 gradova. Samo u Noći muzeja biće omogućen ulaz u trezor Narodne banke Srbije.

4: Rad humanitarnih organizacija, od osnivanja do gašenja regulišu 4 zakona.  

Da li ćete verovati nekome ako vam pošalje fotografiju na kojoj traži pomoć za svoje dete kome se na majici pojavila čudna šara?

70: Nju Delhi -- Indijski vojni lekari posmatraju 82-godišnjeg starca koji tvrdi da nije ništa jeo niti pio punih 70 godina. Asketa Prahlad Džani, koji tvrdi da je preživeo bez hrane i vode više od sedam decenija nalazi se u izolaciji, u vojnoj bolnici u Ahmedabadu, u indijskoj državi Gudžarat, gde lekari rade testove i pretrage u pokušaju da ustanove kako je moguće da neko tako dugo živi bez hrane i vode. LINK.

450000: Direktor kompanije Komtrejd Veselin Jevrosimović je kazao da je u Srbiji 2008. godine prodato oko 450 hiljada računara, a u 2009. oko 350 hiljada, kao i da se očekuje da će ove godine biti prodato oko 440 hiljada računara zahvaljujući uredbi vlade za kupovinu računara putem subvencionisanih kredita. LINK.

48: Na 48 strana u "Politici" je objavljen podatak o pravnim licima koja su obustavila plaćanje sa stanjem na dan 31.03.2010. godine. Poređana po matičnim brojevima.

17: Komunalna taksa za isticanje firme. Pre poskupljenja su bile visoke. Sada su previsoke. Najinteresantnije je što kao takse ne postoje u 17 Evropskih zemalja. Sramota je što se naplaćuju. Mi smo prošle godine platili 73000.00 dinara, dok ove godine treba da platimo 108000.00 dinara. Isti prostor se prošle godine nalazio u Zoni III, sada je u Zoni II.

15: Računi više od 15 firmi subotičkog biznismena Vojina Đorđevića i njegovog brata Živojina u blokadi su a Đorđević duguje poveriocima oko dve milijarde dinara (nešto manje od 20 miliona evra). "Gorki list" je možda pao, a možda i ne. Vlasnik će sve objasniti kada se vrati iz Moskve.

14: Najmanji konj na svetu je visok 14 inča. LINK.

50: Makro fotografija. Kapljica je svet u malom. Pogledajte 50 primera. LINK.

100: Svakoga dana, od kad je izašla knjiga Srinivasa Ramanujan, Princ brojeva, stranu na vebu poseti preko 100 posetilaca.

3: U tri knjige nalazi se 9 njegovih drama, sa opširnim pogovorom Mirka Žarića: To su: 1. Velika drama i Novo je doba; 2. Srpska drama, Zečiji nasip, Đeneral Milan Nedić i Janez. 3. Virus, Poslednja ruka pred fajront, Hotel Evropa.

Naručite sa popustom 2240.00 dinara. LINK.

4: U jednoj knjizi 4 cara. Carske povesti , biografije poznatih rimskih careva Hadrijana, Antonina Pija, Marka Aurelija i Komoda iz dinastije Antonina, veoma su poznato biografsko delo.

Naručite sa popustom, za 1250.00 dinara. LINK.

16: Spremite se, avantura poćinje.16 strana iz knjige Tvorac oblaka je pred vama i već danas možete da ih preuzmete sa našeg sajta. LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272