Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 32336 malo i mnogo - 200 Evra za nerazgradive kese - 100 manje za knjige

32336 prosečna plata za neprosečnog Srbina

Srpski prosek od 32.336 dinara dovoljan je za pokriće minimalne korpe od 22.469, ali ne i prosečne korpe od 36.196 dinara. Prosek zarada je manji za desetak hiljada u odnosu na poslednji kvartal prethodne godine.

Potrebna vam je sofa za oslobađanje od napetosti. LINK.

200: Krajem maja očekuje se donošenje uredbe o uvođenju taksi na proizvodnju običnih plastičnih kesa, a sa druge strane subvencionisanje proizvodnje razgradivih i biorazgradivih kesa, najavio je u petak državni sekretar Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja Bojan Đurić. Za proizvodnju običnih, odnosno plastičnih kesa bez aditiva, koje nisu razgradive, biće uvedene takse u iznosu od 200 evra po toni. "Razgradive kese biće taksirane 10 puta manjim iznosom, odnosno 20 evra po toni, a biorazgradive kese neće biti taksirane uopšte. To je deo uredbe koji se tiče destimulisanje proizvodnje kesa koje nisu razgradive", objasnio je Đurić. LINK.

Ležaljka od plastičnih flaša. LINK

100: Svaka knjiga koju danas kupite kod nas u knjižari ili naručite preko Interneta biće jeftinija za 100 dinara, bez obzira da li je naše ili izdanje drugog izdavača. Pogledajte cenovinik i pronađite knjigu koja vam je potrebna. LINK.

Kako da stvorite iluziju da imate više knjiga u biblioteci, ili da imate više prostora u stanu. LINK

16500: Jedan od predloga bi bio: Zarade do 16.500 dinara bile bi oslobođene svih dažbina, a na sve preko toga primenjivala bi se jedinstvena stopa od 20 odsto, jedan je od predloga reformatora poreskog sistema. – Drugi predlog je da neoporezivi deo plate bude 10.000 dinara. – Novi sistem trebalo bi uvesti do kraja godine.  LINK.

0: Broj srpskih operatera mobilne telefonije koji rade na Kosovu. Vlada Kosova je saopstila da podržava isključenje predajnika srpskih operatera mobilne telefonije, odnosno, kako je navedeno "uspostavljanje zakonitosti na tržištu telekomunikacija u Republici Kosovo". LINK.

3: Neradni dan za prvomajske praznike u Srbiji biće i ponedeljak 3. maj, saopštilo je danas Ministarstvo rada i socijalne politike. Znači za 1. maj se ne radi 3 dana.

14: Iako u Rusiji posluje 14 fabrika Nestle, Ruska agencija za nadzor prehrambenih proizvoda Rospotrebnadzor nije odobrila finskoj filijali najvećeg svetskog proizvođača prehrambenih proizvoda kompanije Nestle da na rusko tržište isporučuje dečju hranu. LINK.

10: Ko želi da jede organsku hranu u Evropi? 10% Evropljana. "Proizvodnja hrane bez genetski modifikovanih organizama je veoma značajna, jer se 10 odsto stanovništva Evropske unije ili blizu 50 miliona njih izjasnilo da hoće da troši takvu hranu", kazao je on i dodao da bi mi "hranu bez genetski modifikovanih organizama proizvodili za izvoz, ali i za ponudu na domaćoj trpezi". LINK.

Neko gaji prasiće, a neko pravi stolice. LINK.

25: Google se proširio ali i blokiran je širom sveta. Google servisi su blokirani ili cenzurisani do nekog stepena u jednoj četvrtini zemalja u kojima je ova kompanija prisutna, saopšteno je je iz kompanije. Kina je najdrastičniji primer, ali nije i jedina navodi kompanija. Google proizvodi od pretrage i Blogger-a do YouTube-a i Google Docs su blokirani u 25 od 100 zemalja u koliko Google nudi svoje usluge. LINK.

200: Muškarac koji tvrdi da ga je seksualno zlostavljao jedan sveštenik u saveznoj američkoj državi Viskonsin podigao je tužbu protiv pape Benedikta XVI. Tužba tereti papu i druge istaknute zvaničnike Rimokatoličke crkve zbog zataškavanja preko 200 slučajeva zlostavljanja dece. LINK.

8: Audi A8. Ubrzo posle svetske i evropske premijere domaćoj publici predstavljen je novi Audi A8, premijum limuzina sa izrazito sportskim karakteristikama. Fascinantan izgled, inovativna tehnologija i izuzetan komfor potvrdili su značenje poznatog Audijevog slogana "Napredak kroz tehniku“. Mnogobrojni gosti koji su prisustvovali premijeri ovog ekskluzivnog automobila bili su oduševljeni spektakularnom promocijom. LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272