Brojevi dana - 50 Ohridskih leta - 200 parova je reklo DA - 7821 novih automobila iz Fijata

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 2 / 872

Ohridsko leto - pedeseto

Ove godine se slavi 50 godina "Ohridskog leta", koje počinje 12. jula i traje do pred kraj avgusta. Mlado leto je jedan od najistaknutijih manifestacija u Exropi.

200: Sudbonosno „da“ juče je izgovorilo 200 parova iz cele Srbije i regiona ispred Starog dvora u Beogradu na 12. tradicionalnoj manifestaciji kolektivnog venčanja „Svadba za maštanje“. Ceremoniji je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi, a mladence su uveseljavali Ana Stanić, Oliver Njego, Merima Njegomir, narodni ansambl RTS-a... Među 200 venčanih parova iz Beograda i Srbije, bilo je i mladenaca iz Ciriha, Salzburga, Pariza i Venecuele...

2: Drugi "Serbia Open" je osvojio, u američkom finalu, Sem Kveri. Onaj koji je prošle godine pobedio, Novak Đoković, uručio je pehar podedniku. Bila je kiša, pljusak, bilo je skupljanje vode sa terena korišćenjem lopatica, kofica i usisivača. Posle je bilo i sunca. Pehar se sijao. A i Dunav je bio prelep, kao i zalazak sunca.

7821: Kompanija „Fiat Automobili Srbija" (FAS) proizvela je u prva četiri ovogodišnja meseca 7.821 vozilo, dok je u prvom kvartalu prodala 4.731 automobil, izjavio je danas Tanjugu portparol fabrike iz Kragujevca Đuzepe Zakarija.

16: Stabilizacija u 16 zemalja. Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo izjavio da se na tržištu evrozone oseća povratak investicionog poverenja, nakon usvajanja odluke o stvaranju finansijskog paketa od bilion dolara (hiljadu milijardi) za stabilizaciju finansijske situacije u ekonomijama 16 zemalja koje koriste jednistvenu valutu.

4: Jelena napreduje. Najbolja srpska teniserka Jelena Janković skočila je zahvaljujući plasmanu u finale turnira u Rimu, za tri mesta na listi najuspešnijih igračica sveta i sada zauzima četvrtu poziciju sa 5.160 bodova.

20: Jedan čips je jednako jedan hleb. Zaposleni u čačanskom privatnom preduzeću Slap grupa, koji su od 22. aprila u generalnom štrajku, počeli su danas u krugu fabrike prodaju čipsa i drugih proizvoda koje su izneli iz magacina. Oni prodaju kesicu čipsa za 20 dinara, pod parolom Jedna kesica čipsa, jedan hleb.

54: Sajam tehnike. U Beogradu se sutra otvara 54. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća na kome će se do 15. maja predstaviti više od 700 izlagača iz 23 države.  

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar