Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 50 Ohridskih leta - 200 parova je reklo DA - 7821 novih automobila iz Fijata

Ohridsko leto - pedeseto

Ove godine se slavi 50 godina "Ohridskog leta", koje počinje 12. jula i traje do pred kraj avgusta. Mlado leto je jedan od najistaknutijih manifestacija u Exropi.

200: Sudbonosno „da“ juče je izgovorilo 200 parova iz cele Srbije i regiona ispred Starog dvora u Beogradu na 12. tradicionalnoj manifestaciji kolektivnog venčanja „Svadba za maštanje“. Ceremoniji je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi, a mladence su uveseljavali Ana Stanić, Oliver Njego, Merima Njegomir, narodni ansambl RTS-a... Među 200 venčanih parova iz Beograda i Srbije, bilo je i mladenaca iz Ciriha, Salzburga, Pariza i Venecuele...

2: Drugi "Serbia Open" je osvojio, u američkom finalu, Sem Kveri. Onaj koji je prošle godine pobedio, Novak Đoković, uručio je pehar podedniku. Bila je kiša, pljusak, bilo je skupljanje vode sa terena korišćenjem lopatica, kofica i usisivača. Posle je bilo i sunca. Pehar se sijao. A i Dunav je bio prelep, kao i zalazak sunca.

7821: Kompanija „Fiat Automobili Srbija" (FAS) proizvela je u prva četiri ovogodišnja meseca 7.821 vozilo, dok je u prvom kvartalu prodala 4.731 automobil, izjavio je danas Tanjugu portparol fabrike iz Kragujevca Đuzepe Zakarija.

16: Stabilizacija u 16 zemalja. Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo izjavio da se na tržištu evrozone oseća povratak investicionog poverenja, nakon usvajanja odluke o stvaranju finansijskog paketa od bilion dolara (hiljadu milijardi) za stabilizaciju finansijske situacije u ekonomijama 16 zemalja koje koriste jednistvenu valutu.

4: Jelena napreduje. Najbolja srpska teniserka Jelena Janković skočila je zahvaljujući plasmanu u finale turnira u Rimu, za tri mesta na listi najuspešnijih igračica sveta i sada zauzima četvrtu poziciju sa 5.160 bodova.

20: Jedan čips je jednako jedan hleb. Zaposleni u čačanskom privatnom preduzeću Slap grupa, koji su od 22. aprila u generalnom štrajku, počeli su danas u krugu fabrike prodaju čipsa i drugih proizvoda koje su izneli iz magacina. Oni prodaju kesicu čipsa za 20 dinara, pod parolom Jedna kesica čipsa, jedan hleb.

54: Sajam tehnike. U Beogradu se sutra otvara 54. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća na kome će se do 15. maja predstaviti više od 700 izlagača iz 23 države.  

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272