Brojevi dana - 50 studenata fonda Zoran Đinđić - 1 dečak preživeo avionsku nesreću

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 5 / 982

50 mladih - Fond Zoran Đinđić

Fond Zoran Đinđić u saradnji sa Austrijskom agencijom za razvoj i organizacijom WUS Austrija raspisao je konkurs za 50 studenata završnih godina fakulteta i diplomiranih mladih stručnjaka za program radnih praksi, a čiji je cilj tromesečno profesionalno usavršavanje. Program je pokrenut 2007, a da je do sada više od 150 mladih iz Srbije boravilo na praksi u uspešnim stranim kompanijama.

Više o konkursu. LINK.

1: Avion libijske vazduhoplovne kompanije Afrikija ervejz srušio se juče ujutru prilikom sletanja na aerodrom u libijskoj prestonici Tripoli pri čemu je preživeo samo jedan od ukupno 104 ukrcanih putnika i članova posade, izjavio je jedan visoki libijski zvaničnik. Libijski ministar za transport Mohamed Zidan rekao je da je avionsku nesreću preživeo samo dečak iz Holandije 

2010: Beogradska kancelarija Microsofta objavila je da su Microsoft Office 2010 i Microsoft SharePoint 2010 od 12 . maja dostupni za poslovne korisnike u Srbiji kao i širom sveta,kao i Microsoft Visio 2010 i Microsoft Project 2010.Više od 90 miliona preduzeća od danas može da primeni paket proizvoda 2010, a korisnici mogu da očekuju značajan napredak u produktivnosti, kao i veći povraćaj investicije u softver. LINK.

1500: Otkako je svečeno otvoren pre manje od mesec dana, Avalski toranj dnevno prosečno poseti 1.500 ljudi, a ta brojka se vikendom udvostručuje.  Izvor B92.

690: Najnoviji roman "Kičma noći" Oltvanjija Otoa za samo 690 dinara. Srbija krajem prve decenije novog milenijuma: savetnici imaju savetnike, mediji ne prezaju ni od čega da bi povećali rejting i tiraže, narodnjaci postaju zabavnjaci i obrnuto, kriminalci više drže do imidža od muzičara.

Naručite knjigu. LINK.

580: Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije prošle godine stiglo je 580 prijava neželjenih dejstava lekova i vakcina. Direktorka ove ustanove Tijana Šipetić pozvala je zdravstvene radnike da češće reaguju na takve slučajeve. LINK.

19: Svetskom premijerom filmskog spektakla Ridlija Skota "Robin Hud", u sredu uveče je otvoren 63. Međunarodni filmski festival u Kanu.  Ukupno 19 ostvarenja nadmetaće se za Zlatnu palmu. Među njima su dela Majka Lija, Kena Louča, Takešija Kitana, Bertrana Tavernijea, Alehandra Gonzalesa Injaritua i Abasa Kjarostamija. LINK.

Samo 2250 dinara. Naručite.

32842: Broj koji ne sme da bude OKO 33000 ili Oko 32900, već tačan. Prema podacima Nacionalne policijske agencije, u Japanu je prošle godine bilo 32.845 samoubistava, što je za 1,8 odsto više nego 2008. godine.   LINK.

10: Koliki bakšiš dajete? U Srbiji? U svetu? U Srbiji je davanje bakšiša normalna stvar - od desetak odsto od računa, pa do ogromnih svota koje najčešće zavise od toga koliko je gost trezan. Međutim, pravila u vezi sa čašćavanjem nisu svuda ista. LINK.

Kolekcije

6: Igre koje su inspirisane Google Earth. Za zabavu i opuštanje. LINK.

5: Koristite Word u svakodnevnom radu. Potrebna vam je kolekcija šablona. 5 sajtova sa bogatim izborom. LINK.

25: Napredne tehnike u Photoshopu. Kako od fotografije koja je samo polazna osnova možete da dobijete fantastične ilustracije. Objašnjeno je 25 postupaka. LINK

20: Kolekcija od 20 visoko kvalitetnih fontova. Smashing Magazine. LINK.

 

Koji je broj vaš broj dana, ovog 13. maja?

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar