Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 50 studenata fonda Zoran Đinđić - 1 dečak preživeo avionsku nesreću

50 mladih - Fond Zoran Đinđić

Fond Zoran Đinđić u saradnji sa Austrijskom agencijom za razvoj i organizacijom WUS Austrija raspisao je konkurs za 50 studenata završnih godina fakulteta i diplomiranih mladih stručnjaka za program radnih praksi, a čiji je cilj tromesečno profesionalno usavršavanje. Program je pokrenut 2007, a da je do sada više od 150 mladih iz Srbije boravilo na praksi u uspešnim stranim kompanijama.

Više o konkursu. LINK.

1: Avion libijske vazduhoplovne kompanije Afrikija ervejz srušio se juče ujutru prilikom sletanja na aerodrom u libijskoj prestonici Tripoli pri čemu je preživeo samo jedan od ukupno 104 ukrcanih putnika i članova posade, izjavio je jedan visoki libijski zvaničnik. Libijski ministar za transport Mohamed Zidan rekao je da je avionsku nesreću preživeo samo dečak iz Holandije 

2010: Beogradska kancelarija Microsofta objavila je da su Microsoft Office 2010 i Microsoft SharePoint 2010 od 12 . maja dostupni za poslovne korisnike u Srbiji kao i širom sveta,kao i Microsoft Visio 2010 i Microsoft Project 2010.Više od 90 miliona preduzeća od danas može da primeni paket proizvoda 2010, a korisnici mogu da očekuju značajan napredak u produktivnosti, kao i veći povraćaj investicije u softver. LINK.

1500: Otkako je svečeno otvoren pre manje od mesec dana, Avalski toranj dnevno prosečno poseti 1.500 ljudi, a ta brojka se vikendom udvostručuje.  Izvor B92.

690: Najnoviji roman "Kičma noći" Oltvanjija Otoa za samo 690 dinara. Srbija krajem prve decenije novog milenijuma: savetnici imaju savetnike, mediji ne prezaju ni od čega da bi povećali rejting i tiraže, narodnjaci postaju zabavnjaci i obrnuto, kriminalci više drže do imidža od muzičara.

Naručite knjigu. LINK.

580: Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije prošle godine stiglo je 580 prijava neželjenih dejstava lekova i vakcina. Direktorka ove ustanove Tijana Šipetić pozvala je zdravstvene radnike da češće reaguju na takve slučajeve. LINK.

19: Svetskom premijerom filmskog spektakla Ridlija Skota "Robin Hud", u sredu uveče je otvoren 63. Međunarodni filmski festival u Kanu.  Ukupno 19 ostvarenja nadmetaće se za Zlatnu palmu. Među njima su dela Majka Lija, Kena Louča, Takešija Kitana, Bertrana Tavernijea, Alehandra Gonzalesa Injaritua i Abasa Kjarostamija. LINK.

Samo 2250 dinara. Naručite.

32842: Broj koji ne sme da bude OKO 33000 ili Oko 32900, već tačan. Prema podacima Nacionalne policijske agencije, u Japanu je prošle godine bilo 32.845 samoubistava, što je za 1,8 odsto više nego 2008. godine.   LINK.

10: Koliki bakšiš dajete? U Srbiji? U svetu? U Srbiji je davanje bakšiša normalna stvar - od desetak odsto od računa, pa do ogromnih svota koje najčešće zavise od toga koliko je gost trezan. Međutim, pravila u vezi sa čašćavanjem nisu svuda ista. LINK.

Kolekcije

6: Igre koje su inspirisane Google Earth. Za zabavu i opuštanje. LINK.

5: Koristite Word u svakodnevnom radu. Potrebna vam je kolekcija šablona. 5 sajtova sa bogatim izborom. LINK.

25: Napredne tehnike u Photoshopu. Kako od fotografije koja je samo polazna osnova možete da dobijete fantastične ilustracije. Objašnjeno je 25 postupaka. LINK

20: Kolekcija od 20 visoko kvalitetnih fontova. Smashing Magazine. LINK.

 

Koji je broj vaš broj dana, ovog 13. maja?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272