Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

R analiza podataka, drugo izdanje

R analiza podataka, drugo izdanje

Popust cena: 2280 rsd

SPSS 20 Analiza bez muke

SPSS 20 Analiza bez muke

Popust cena: 1490 rsd

Brojevi dana, 6. marta 2013. Čavez, politički rizici, blokada računa DSa i GAF

58


Ugo Rafael Čavez Frijas (šp. Hugo Rafael Chávez Frías; ponekad nepravilno Hugo Čavez; rođen 28. jula 1954 preminuo 5. marta 2013. godine. u gradu Sabaneta, u pokrajini Barina, u Venecueli) bio je predsednik Venecuele. Kao vođa bolivarijanske revolucije, Čavez je promovisao svoje viđenje demokratskog socijalizma[1], latinoameričkih integracija, i antiimperijalizma. Takođe je bio i vatreni kritičar neoliberalne globalizacije i spoljašnje politike SAD[2].

Oficir po profesiji (padobranac), 4. februara 1992. godine predvodio je pokušaj preuzimanja vlasti u Venecueli vojnim udarom. Nekoliko stotina ljudi je poginulo, puč je propao, a Čavez je zatvoren. Posle 2 godine zatvora pomilovao ga je tadašnji predsednik Venecuele Rafael Kaldera.

87

Afrika i arapske zemlje politički su najnestabilniji regioni na svetu, pa samim tim predstavljaju i najrizičnije destinacije za ulaganje, a Srbija se sa koeficijentom 6,19 našla na 87. mestu od ukupno 197 zemalja, navodi se u najnovijem izveštaju konsultantske kompanije specijalizovane za analizu političkih rizika. LINK.

335.000.000

Svi računi Demokratske stranke (DS) u svim bankama u Srbiji su blokirani zbog neizmirenog kredita kod Razvojne banke Vojvodine (RBV), koja je pokrenula postupak prinudne naplate 335,4 miliona dinara, saznaje list "Danas" u izdanju od srede.

45

Beograd je, zajedno sa još 45 gradova sveta, u ponudi sajta “Spotted by locals“, koji preporučuje najbolja mesta za provod, noćne izlaske, kupovinu i hranu, a koja biraju stanovnici samih gradova. Cela aplikacija košta četiri evra, a demo verzija je besplatna.

Aplikaciju, dostupnu i na androidu i Ajfonu, napravio je bračni par iz Amsterdama, Sane i Bart van Pol, koji obožavaju da putuju. Kažu da je aplikacija namenjena svima koji su umorni od zvaničnih turističkih vodiča i koji žele da pronađu pravi provod. A on je, ističu, tamo gde izlazi lokalno stanovništvo. LINK.

14

Međunarodni festival posvećen gitari, 14. Gitar Art festival, održaće se u Beogradu od 12. do 17. marta, a na njemu će učestvovati 180 gitarista iz 13 zemalja.


Na ovogodišnjem Gitar Artu brojnim programima biće obeleženo pola veka od izlaska prvog albuma Bitlsa "Please, Please me" 1963. godine.

Pored koncerta na otvaranju Gitar Arta 12.marta u Domu sindikata na kome će najveće hitove Bitlsa izvesti srpski bend The Bestbeat Tribute, brojni gosti iz regiona i domaći izvođači, u okviru pratećeg festivalskog programa Gitar vizual art biće otvorena izložba, održana projekcija dokumentarnih filmova, od kojih će neki biti premijerno prikazani u Sava centru i Kinoteci. LINK.


1000

Fudbaler Mančester Junajteda i reprezentativac Velsa, Rajan Gigs, odigrao je na večeras protiv Reala 1.000 meč u profesionalnoj karijeri. LINK.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272