Brojevi dana - 70 posto muzike se nelegalno kupuje - 5 sati gledanje tv-a svetski rekord

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 9 / 1132

1879 - Danas je rođen Milutin Milanković

Milutin Milanković (1879 - 1958), srpski geofizičar,građevinski inženjer, klimatolog, astronom, osnivač katedre za nebesku mehaniku na Beogradskom univerzitetu i svetski uvažavan naučnik, poznat po teoriji ledenih doba, koja povezuje varijacije zemljine orbite i dugoročne klimatske promene. Ova teorija je poznata pod imenom Milankovićevi ciklusi.

Google slavi logom:

70% nelegalne muzike

Nelegalno se muzika u Srbiji kupuje do 70%, dok ostali kupuju legalno snimljenu muziku, tako poštujući izvođače, muzičke kuće.

Tako kupac i sebe poštuje.

124: Film Romana Polanskog "Pisac iz senke" traje 124 minuta. To je dobro potrošeno vreme. U bioskopu i životu.

400: Emisija "U zdravom telu zdrav duh" se danas izvodi 400. put na talasima Radio Beograda. Očekujemo 500. emisiju sa zdravim telom, sa zdravim duhom.

20: Rekonstruisani Bulevar kralja Aleksandra bobiće LED sijalice koje će trajati 20 godina, i koje će trošiti 4 do 6 puta manje električne energije nego standardne.

5: Građani Srbije su postali svetski prvaci u gledanju televizije sa 5 sati neprekidnog dnevnog gledanja. Rijaliti šoui na brojnim kanalima najviše zagađuju one koji su ispred.

13: Do Mundijala je ostalo 13 dana. Onima kojima je to bitno možda je još nešto bitno. A, možda i ne.

525000: Čudo od časovnika, ručni rad Francuza Rišara Mija, košta 525000 dolara, a na ruci ga nosi teniser Rafael Nadal, prvi put na turniru u "Rolan Garosu".

16: Predstava "Dundo Maroje" Kruševačkog pozorišta je dobila 16 priznanja na "Teatar Festu" koji su odigrao u  Doboju, krajem maja.

200: Preko 50 kompjuterskih knjiga se u našoj knjižari prodaje po ceni od 200.00 dinara. Možda ćete pronaći ono što vam treba, a da nije skupo. LINK.

71: Najmanje 71 osoba je danas poginula a oko 200 je povređeno kada je brzi voz izleteo iz šina u istočnom delu Indije, saopšteno je iz lokalnih policijskih izvora. Maoistički pobunjenici odgovorni su za železničku nesreću u istočnoj Indiji, izjavio je danas šef policije indijske države Zapadni Bengal Bupiner Sing. LINK.

5000: Plate u javnom sektoru i penzije ostaće zamrznute ove godine, ali će zaposleni kod države i najugroženiji penzioneri dobiti jednokratno po 5.000 dinara. Isplata bonusa koji je, na jučerašnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare delegacije MMF-a i zvaničnika Vlade Srbije, nazvan i regresom za godišnji odmor, počeće početkom jula. Ovaj, novac, međutim, ne sleduje svim zaposlenima u državnoj upravi. Tek će se odrediti limit najniže plate. Sredstva za ovu namenu biće obezbeđena iz dobiti javnih preduzeća kojima će biti uzeto dodatnih 6,5 milijardi dinara. LINK.

1600: Kada živite na opasnom mestu. Vulkan Pakaja u Gvatemali izbacio je veliku količinu pepela i sitnijeg kamenja, zbog čega je zatvoren glavni gvatemalski aerodrom, a više od 1.600 ljudi je evakuisano. Iz vulkana, koji je neprestalno aktivan od 60-tih godina prošlog veka, ali je poslednji put izbacivao pepeo i kamenje 1998. godine, uzdiže se stub pepela i drugog materijala visok preko 1.500 metara, javio je Rojters.  

10: U Srbiji fabrika robota. Inženjer elektronike Dragan Mićić je početkom prošle godine u svom selu otvorio fabriku robota i već prodao desetak u Srbiji, a jedan od njih je stigao i do Sibira. Osim Mićića, vlasnika firme ICM iz Platičeva, u fabrici radi i deset inženjera elektroničara i jedan ekonomista. Robotski inženjeri trenutno rade sistem za kontrolu kvaliteta za libijsku fabriku Philip Morris. LINK

8: Sutra nam je 8 srećan broj. Na Pesmi Evrovizije naš takmičar Milan Stanković peva 8 po redu.

Kolekcije

20. Fontovi koji će vam, možda trebati. LINK

50: Crveno u web dizajnu. LINK

Koji je vaš broj, danas 28. maja 2010. godine?

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar