Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 70 posto muzike se nelegalno kupuje - 5 sati gledanje tv-a svetski rekord

1879 - Danas je rođen Milutin Milanković

Milutin Milanković (1879 - 1958), srpski geofizičar,građevinski inženjer, klimatolog, astronom, osnivač katedre za nebesku mehaniku na Beogradskom univerzitetu i svetski uvažavan naučnik, poznat po teoriji ledenih doba, koja povezuje varijacije zemljine orbite i dugoročne klimatske promene. Ova teorija je poznata pod imenom Milankovićevi ciklusi.

Google slavi logom:

70% nelegalne muzike

Nelegalno se muzika u Srbiji kupuje do 70%, dok ostali kupuju legalno snimljenu muziku, tako poštujući izvođače, muzičke kuće.

Tako kupac i sebe poštuje.

124: Film Romana Polanskog "Pisac iz senke" traje 124 minuta. To je dobro potrošeno vreme. U bioskopu i životu.

400: Emisija "U zdravom telu zdrav duh" se danas izvodi 400. put na talasima Radio Beograda. Očekujemo 500. emisiju sa zdravim telom, sa zdravim duhom.

20: Rekonstruisani Bulevar kralja Aleksandra bobiće LED sijalice koje će trajati 20 godina, i koje će trošiti 4 do 6 puta manje električne energije nego standardne.

5: Građani Srbije su postali svetski prvaci u gledanju televizije sa 5 sati neprekidnog dnevnog gledanja. Rijaliti šoui na brojnim kanalima najviše zagađuju one koji su ispred.

13: Do Mundijala je ostalo 13 dana. Onima kojima je to bitno možda je još nešto bitno. A, možda i ne.

525000: Čudo od časovnika, ručni rad Francuza Rišara Mija, košta 525000 dolara, a na ruci ga nosi teniser Rafael Nadal, prvi put na turniru u "Rolan Garosu".

16: Predstava "Dundo Maroje" Kruševačkog pozorišta je dobila 16 priznanja na "Teatar Festu" koji su odigrao u  Doboju, krajem maja.

200: Preko 50 kompjuterskih knjiga se u našoj knjižari prodaje po ceni od 200.00 dinara. Možda ćete pronaći ono što vam treba, a da nije skupo. LINK.

71: Najmanje 71 osoba je danas poginula a oko 200 je povređeno kada je brzi voz izleteo iz šina u istočnom delu Indije, saopšteno je iz lokalnih policijskih izvora. Maoistički pobunjenici odgovorni su za železničku nesreću u istočnoj Indiji, izjavio je danas šef policije indijske države Zapadni Bengal Bupiner Sing. LINK.

5000: Plate u javnom sektoru i penzije ostaće zamrznute ove godine, ali će zaposleni kod države i najugroženiji penzioneri dobiti jednokratno po 5.000 dinara. Isplata bonusa koji je, na jučerašnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare delegacije MMF-a i zvaničnika Vlade Srbije, nazvan i regresom za godišnji odmor, počeće početkom jula. Ovaj, novac, međutim, ne sleduje svim zaposlenima u državnoj upravi. Tek će se odrediti limit najniže plate. Sredstva za ovu namenu biće obezbeđena iz dobiti javnih preduzeća kojima će biti uzeto dodatnih 6,5 milijardi dinara. LINK.

1600: Kada živite na opasnom mestu. Vulkan Pakaja u Gvatemali izbacio je veliku količinu pepela i sitnijeg kamenja, zbog čega je zatvoren glavni gvatemalski aerodrom, a više od 1.600 ljudi je evakuisano. Iz vulkana, koji je neprestalno aktivan od 60-tih godina prošlog veka, ali je poslednji put izbacivao pepeo i kamenje 1998. godine, uzdiže se stub pepela i drugog materijala visok preko 1.500 metara, javio je Rojters.  

10: U Srbiji fabrika robota. Inženjer elektronike Dragan Mićić je početkom prošle godine u svom selu otvorio fabriku robota i već prodao desetak u Srbiji, a jedan od njih je stigao i do Sibira. Osim Mićića, vlasnika firme ICM iz Platičeva, u fabrici radi i deset inženjera elektroničara i jedan ekonomista. Robotski inženjeri trenutno rade sistem za kontrolu kvaliteta za libijsku fabriku Philip Morris. LINK

8: Sutra nam je 8 srećan broj. Na Pesmi Evrovizije naš takmičar Milan Stanković peva 8 po redu.

Kolekcije

20. Fontovi koji će vam, možda trebati. LINK

50: Crveno u web dizajnu. LINK

Koji je vaš broj, danas 28. maja 2010. godine?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272