Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

SPSS 20 Analiza bez muke

SPSS 20 Analiza bez muke

Popust cena: 1490 rsd

R analiza podataka, drugo izdanje

R analiza podataka, drugo izdanje

Popust cena: 2280 rsd

Brojevi dana, 8. marta 2013. godine, 1914. je odrana prva prosvala 8. marta u Srbiji

8


ZVONKO ALEKSIĆ.

1914


INSTAGRAM.

"I ove godine podsećamo da su radna prava žena ugrožena, da imaju višak radnih sati a manjak primanja, da su prve na listama za otpuštanje, i poslednje prilikom zapošljavanja. Iako postoji zakonska regulativa protiv diskriminacije žena, sam zakon je - mrtvo slovo na papiru, a ja hoću da živim od svog rada", navodi se u saopštenju tih organizacija. U Beogradu će u petak biti organizovan marš, koji će krenuti sa Trga Republike do Centra za kulturnu dekontaminaciju, gde će posetioci moći da vide performans, izložbu fotografija i prisustvuju razgovoru na ovu temu. Prva proslava Dana žena u Srbiji održana je 1914. godine.
Dan žena ustanovljen je na Drugoj medjunarodnoj konferenciji žena socijalista 8. marta 1910. godine u Kopenhagenu na inicijativu Klare Cetkin, tadašnje liderke medjunaordnog radničkog pokreta.

ALGA - 4000


Grčka kompanija "Alge enerdži" namerava da u proizvodnju energije iz alternativnog izvora - spaljivanja algi, investira 75 miliona evra. Alge bi gajili u Leskovcu, a oko 4. 000 radnika će dobiti posao, kaže suvlasnik te firme Joanis Sporidis-Antoniadis. KAMATICA.

45


BANJALUKA, 8. marta 2013. (Beta) - Kantautorka Jadranka Stojaković (63) promovisala je u petak u Banjaluci kompilacijski album "Boje zvuka", sastavljen od 45 pesama koje su presek njenog 40-godišnjeg stvaralaštva, prenosi Glas Srpske.

"To je presek gotovo 40 godina mog stvaralaštva. Bilo mi je teško da izaberem samo 45 pesama, pa sam se odlučivala za pesme koje su i danas neizbežne na žurkama. Medju njima su 'Sve smo mogli mi', 'Što te nema', 'Ima neka tajna veza', 'Čekala sam', 'Vjerujem'", rekla je Jadranka Stojaković.

Takozvani album uspomena sastoji se od tri CD-a i DVD koncerta Stojakovićeve u Banjaluci 2009. godine, a autorka je rekla da je u izbor uvrstila i neke pesme koje se nikada nisu slušale, kao i neke od numera iz vremena dok je živela u Japanu.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272