Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Enciklopedija matematičkih konstanti

Enciklopedija matematičkih konstanti

Popust cena: 1150 rsd

MAPLE 2018 matematika, vizuelizacija, modeliranje, simulacija

MAPLE 2018 matematika, vizuelizacija, modeliranje, simulacija

Popust cena: 1230 rsd

Brojevi dana, danas 8. januara 2013. godine

14


INSTAGRAM

Ivana Mihić, o sebi: Desilo se tako da sam greškom otišla u firmu koja je uveliko bila pod stečajem. Ponudila sam im da otkupe četrnaest mašina za pranje veša koje sam dobila kao sponzorstvo. Računala sam da ću uspeti da ih prodam i tako dođem do para za snimanje. Ljudi iz firme pod stečajem su me zbunjeno gledali i na kraju predložili da im ostavim mašine i da će ih oni zameniti za čips koji ću moći daleko lakše da prodam. I tako sam se rešila mašina, ali sam dobila šleper čipsa koji je imao rok trajanja. Ipak, u to vreme čips se dobro kotirao, pa sam ceo kontingent rasprodala pre isteka roka trajanja.

80000


INSTAGRAM.

Roditelji i staratelji koji žele da povrate plaćeni PDV na bebi opremu, na to imaju pravo ukoliko im mesečna neto primanja ne premašuju 80.000 dinara. Drugi uslov je da nisu vlasnici nekretnine vrednije od 23,4 miliona dinara. Ograničen je i ukupan iznos PDV koji i može biti vraćen. Tokom prve godine života bebe roditeljima se može vratiti do 40.000 dinara, a tokom druge - 30.000 dinara.

13


INSTAGRAM

U Republičkom zavodu za statistiku objašnjavaju da svi bonusi, ali i ranija, pretpraznična, uplata regularnih zarada, kao i 13. plate ulaze u decembarski prosek. I on je godinama unazad oko 15 odsto veći od novembarskog. Zato januar, po pravilu, donese "otrežnjenje", pad od oko 16 odsto. "Većina preduzeća pred samu Novu godinu uplati zaradu koja bi inače bila uplaćena prvog u mesecu. Tako imaju po tri uplate u decembru, a samo jednu u januaru", objašnjavaju u Republičkom zavodu za statistiku. Svake godine je sve manji broj firmi koje daju "13. platu".

Ako ste srećnik koji je prima ovu platu, javite nam, da se radujemo zbog vaše sreće. B92.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272