Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - Veliki pronalasci za 760 dinara - 5000 dinara javnom sektoru

Veliki pronalasci

Bogato ilustrovana i puna intrigantnih podataka. Naručite za samo 760 dinara.

5000: Danas počinje isplata jednokratne pomoći od po 5.000 dinara zaposlenima u javnom sektoru u Srbiji, najavilo je Ministarstvo finansija.

Video - Priroda kroz brojeve

30: Uvek smo slušali guvernera Narodne banke Srbije Radovana Jelašića kako govori o dinaru, stabilnosti, neutralnosti, ali nikad o nekim svakodnevnim stvarima. Evo, sada kada se drugi sprema da dođe na njegovo mesto, čujemo kako je spremio 30 tegli džema. I guverner je čovek. 

20: Oko 20 srpskih firmi za male pare prodalo je svoje pravo na imovinu u Hrvatskoj samo da bi uzelo kakav-takav novac, a posao s norveškim fondom “Rekap internešnal” bio je aktuelan pre četiri-pet godina.

100.000: Ako ste na Fejsbuku, Tviteru, Majspejsu ili nekoj drugoj društvenoj mreži, onda ste sigurno čuli za MyWeboo – sajt koji vam olakšava da podatke sa jednog profila „okačite” na profil na nekoj drugoj mreži. Iza tog projekta stoji tinejdžerka Dajana Keng, kojoj je ovo već treći poslovni poduhvat. Budući da je dobila punu stipendiju na Univerzitetu, 100.000 dolara koje je njena porodica planirala za školarinu dobila je za razvoj ovog projekta. LINK.

140: Priča o maksimalnih 140 karaktera, koji kada se pomnože sa bezbroj tvitova postaje... Jutarnji je objavio članak: Mi smo tviteraši, najmanja, ali najmoćnija zajednica na internetu.

15: Ovo su domeni koji su zakupljeni. Batman: Arkham Asylum Rocksteady studija je jedna od najbolje ocenjenih igara u prethodnoj godini od strane kritike ali i prema prodaji. Svih 15:

http://whois.domaintools.com/arkhamcity.com
http://whois.domaintools.com/batmanarkhamcity.com
http://whois.domaintools.com/batmanashesofgotham.com
http://whois.domaintools.com/batmanbrokenground.com
http://whois.domaintools.com/batmannewarkham.com
http://whois.domaintools.com/batmangranddelusion.com
http://whois.domaintools.com/batmanriseofarkham.com
http://whois.domaintools.com/batmansiegeofgotham.com
http://whois.domaintools.com/batmanstateofvillainy.com
http://whois.domaintools.com/cityofarkham.com
http://whois.domaintools.com/closearkhamcity.com
http://whois.domaintools.com/peopleforgotham.com
http://whois.domaintools.com/stopmayorsharp.com
http://whois.domaintools.com/waringothamcity.com
http://whois.domaintools.com/wheresbrucewayne.com

1200: Više od 1.200 osoba utopilo se tokom prošlog meseca u Rusiji. Većina utopljenika bila pod dejstvom alkohola. Rusiju zahvatio vreli talas i najgora suša u poslednjih 130 godina.  

1: Jedan kamen temeljac a dva naroda, dve obale. Uvek se pitam kada se postavlja kamen temeljac za most zašto se postavlja samo jedan. Kada se gradi zgrada, jasno mi je. Ovako za most koji od jedne obale se prostire na drugu, potrebno je postaviti dva kamena temeljca. Naročito u slučaju mosta koji je most Kinesko-Srpski, idealna je prilika bila da se postave dva kamena. Polaganjem kamena temeljca za izgradnju mosta koji će povezivati Zemun i Borču, predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Vu Banguo juče su i simbolično označili početak ozbiljne ekonomske saradnje dve države. Ceremoniji povodom početka izgradnje „Mosta prijateljstva Kine i Srbije" prisustvovao je gotovo ceo državni vrh Srbije.

 

814: Ne znam zašto se oni koji su otišli pre 20, 30, 40, 50 ili 100 godina u inostranstvo, vode kao PRIVREMENO zapoleni u inostranstvu. Ali da država na njih računa, sigurno je. Do maja meseca su poslali para svojima ovoliko:

"Novosti" pišu i: "Koliko se zaista od dijaspore slije deviza u našu zemlju ne postoje precizni podaci, jer dobar deo novca mimoiđe banke." LINK.

76: Anketa iz "Novosti" nije o sveštenicima koji su osuđeni za pedofiliju i druge nastranosti. tema ankete je: Treba li patrijarh da primi predstavnike gej-lezbijskog udruženja?

 

11: Najveći rekreacioni kompleks Srednje Evrope, Ramada Resort – Aquaworld Budapest pruža mnoštvo doživljaja po dobrom i po lošem vremenu, za svaki uzrast.  Po letnjoj žegi divovski park gostima ugađa sa plažama, bazenima za kupanje, ležaljkama i suncobranima. Uz sunčanje i odmor, za aktivnu rekreaciju gostiju brinu 11 različitih tobogana, bazen sa veštačkim talasima, te bazeni za doživljaje na otvorenom i unutra, kao i svet saune. LINK.

0 nikada nije bila veća

Pročitajte više i naručite. LINK.

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272