Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - Za milion i po evra Srbija kao da ima more - 99 evra do Beča

1,5 miliona evra ostrvo u Grčkoj

PRITISNUTA milijardama duga i strogim okom Evropske unije i MMF-a, Grčka je poklekla: vlada Jorgosa Papandreua je, piše „Gardijan“ od petka, odlučila da se iz „bule“ vadi tako što će - prodavati svoja ostrva! Na jednom sajtu koji sarađuje sa vladom u Atini može se videti da ostrvo Nafsika, u Jonskom moru, površine pet kvadratnih kilometara, staje oko 15 miliona evra. Ima, ipak, i mnogo jeftinijih - maleni Sveti Atanasije staje „svega“ 1,5 miliona evra, Vuvalos, oko kojeg neprestano plivaju delfini, 500.000 više... LINK.

99: Na ulicama Beča se krajem jula održava tradicionalni Festival muzike i filma. Promotivno, u saradnji sa Austrian Airlines i agencijom Intertravel, putem našeg sajta možete rezervisate avio karte za Beč sa polaskom u petak 23. jula i povratkom u nedelju 25. jul po ceni od samo 99 EUR sa svim taksama.

80: Uverenja o akreditacijama, stečena na osnovu provere kvaliteta visokog obrazovanja, a koje sprovodi Komisija za akreditaciju, danas su svečano uručena predstavnicima sedam univerziteta i 80 fakulteta u Srbiji. LINK.

4950: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije saopštilo je da je 4.950 poljoprivrednih proizvođača preuzelo subvencionisane kratkoročne i dugoročne kredite od 29,8 miliona evra. LINK. 

1272: Srbija će teško uspeti da obezbedi planirane 22 milijarde evra za ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu do 2027. godine, kažu stručnjaci.

1977. Na današnji dan, 26. juna 1977. godine  Američki pevač Elvis Prisli održao je svoj poslednji koncert u Indijanapolisu. Umro je dva meseca kasnije. 

6490: Sansung ES15. Zahvaljujući inovaciji iz Samsunga, sada zaista imate mogućnost da pravite savršene autoportrete. Ovaj model poseduje funkciju “autoportret”, kao I naprednu tehnologiju detektovanja  lica. Zvučni signal će vas obavestiti kada je vaše lice pravilno pozicionirano,tako ćete znati da je pravo vreme za pravljenje novog remek dela-vašeg autoportreta. LINK.

Samo 6490.00 dinara.

8,4: Do maja ove godine prodaja piva na srpskom tržištu pala je za 8,4 odsto, dok je izvoz podbacio za 7,8 procenata, kažu u Udruženju pivara i sladara Srbije (UPSS). LINK.

5000-8000: Kultni engleski sastav „Masiv atek” nastupio je sinoć pred nekoliko hiljada gledalaca u Beogradskoj areni. Spektakularan koncert bio je spoj video instalacije i odlične svirke bristolskih muzičara. „Masiv atek" je u Beograd došao u okviru svetske turneje povodom novog albuma "Heligoland", a predizvođač u Areni bila je Martina Topli-Bird sa svojim pratećim bendom. LINK.

 

6: Kompletna dela Šekspira u 6 knjiga iz 1978. godine, izdanje BIGZ-a. LINK.

12.000.000. Šrek ništa nije kriv. LOS ANĐELES - Lanac brze hrane Mekdonalds povlači 12 miliona čaša sa likom Šreka jer je u bojama kojima je oslikan taj junak animiranog filma otkriven kadmijum. Američka komisija za zaštitu bezbednosti potrošača jutros je objavila neobavezujući poziv za povlačenje čaša, upozoravajući potrošače da odmah prestanu da ih koriste. LINK.

Koji je vaš broj danas, 26. juna 2010. godine?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272