Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana, danas 6.aprila 2011.

70: godina je prošlo od bombardovanja Beograda

Nekada je postojala nacistička Nemačka. Bilo je 6:30 časova.

Pre tri dana Beograd je proglašen otvorenim gradom.

Beograd je bio u Kraljevini Jugoslaviji.

 

1: Vetropark

U Srbiji bi za dve godine mogao da bude izgrađen prvi vetropark. Naša zemlja još uvek nema nijedan megavat struje dobijen iz vetra.

Planirano je da prve vetrenjače, ukupne snage od oko 400 megavata, budu sagrađene u Inđiji, Kovinu, Plandištu i Vršcu. Investitori najavljuju da će u njih biti uloženo oko 700 miliona evra.

5: Ojadili državu

U Kragujevcu je danas uhapšen osnivač, vlasnik i direktor privrednog društva “034 Metal indastri” (034 Metal industry) Jovan Aleksić (54) i još četvoro zaposlenih u tom preduzeću zbog osnovane sumnje da su pribavili imovinsku korist od više od 10,5 miliona evra, oštetivši pritom budžet države za više od 3,8 miliona evra, rekao je Tanjugu direktor policije Milorad Veljović. 

Šta imamo?

5 ljudi je dovoljno da ojadi državu za velike pare.

Imovinska korist koju su pribavili je uvek veća od onoga koliko su zakinuli državu.

15000 na Share konferenciji

Jedinstvena danonoćna Share konferencija će biti održana 0d 7. do 9. aprila u Domu omladine u Beogradu, beogradskim kulturnim centrima i klubovima.

Svi trodnevni paketi ulaznica su rasprodati.

10000 ekoloških poslova

U zelenoj ekonomiji, koja podrazumeva reciklažu, obnovljive izvore energije, upravljanje otpadom i prirodnim resursima, do kraja godine biće zaposleno 10.000 ljudi, rekao Oliver Dulić na otvaranju sajma "Karijer dejz". Ministar pozvao mlade da ostanu u Srbiji.

5: dinara košta šoljica kafe

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa umanjila je cene limunade u restoranima državnih službi za deset dinara.

Od sada poslanici i državni funkcioneri u restoranu i bifeu Vlade i u Skupštini za limunadu treba da izdvoje dvadeset dinara dok ona sa medom umesto četrdeset dinara sada košta trideset dinara.

LINK

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272