Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Canon Powershot A630

Canon PowerShot A630 poseduje CCD senzor od 8.0 megapiksela sa 4x optičkim zum objektivom koji nudi 35mm-ekvivalent fokalnog raspona od 35-140mm, dakle od klasičnog širokog ugla do malo izdašnijeg telefotoa, što ćete naći kod većine komapktnih fotoaparata. Maksimalni otvor blende ide od f/2.8 do f/4.1 duž raspona zumiranja. Senzor A630-ice daje ISo osetljivost od 80 do 800, dok brzina zatvarača ide od 1/2,500 do 15 sekundi.

Dizajniran sa lakoćom upotrebe kao osnovnim ciljem, Canon A630 nudi raspon funkcija koje ga čine lakim za korišćenje od strane početnika, kao i funkcije koje omogućuju veću kontrolu na dkrajnjim rezultatom fotografisanja. Za prvu kategoriju korisnika, postoji potpuno automatizovan režim rada, kao i izdašan izbor od čak trinaest scenskih režima rada. Tu ćete naći Manual, i Aperture Shutter Priority režime rada kao i predefinisane i ručno definisane ravnoteže beline i tri režima merenja svetloće. Ovaj fotoaprat može i da snima filmove sa maksimalnih 30 frejmova u sekundi, u vremenskom trajanju do jednog sata (ili jednog gigabajta) po klipu.

Canon A630 USB konekcija nudi lako prebacivanje fotografija sa SD, ili MMC memorijskih kartica na Mac-u, ili PC-ju, i za razliku od drugih proizvođača koji se drže starijeg USB 1.1/2.0 Full Speed standarda, Canon je integrisao mnogo brži USB 2.0 High Speed interfejs u Canon A630. Za korisnike bez računara (ili one koji žele da brzo odštampaju fotografije bez komplikovanja čitavog procesa sa prebacivanjem na računar), vi možete kompletno da zaobiđete ovaj ekstra korak i odštampate fotografije direktno sa PowerShot-a A630 na Canon, ili bilo koji drugi PictBridge-osposoboljen štampač preko iste brze USB konekcije.

Iako ima relativno veliki 2.5-inlni LCD, Canon je zadržao pravo optičko tražilo u dizajnu A630-ice. Ne samo da optičko tražilo pomaže da se produži trajanje baterija putem isključivanja LCD-a, oni su takođe korisni kada ambijentalno svetlo otežava prikaz scene na ekranu. Napaja se iz AA baterija i Canon je uključio alkalne baterije za jednokratnu upotrebu u paket. Takođe je u paket uključena elementarna memorijska kartica od 16MB MultiMediaCard. Ako još nemate, svakako nabavite punjive bateije i veću fleš memorijsku karticu.

Što se tiče kvaliteta fotografija možemo reći da on više nego zadovoljava. Uprkos velikom kontrastu u vreme isprobavanja fotoaparata nismo videli oduvane svetle tonove u fotografijama niti prezasičenost bojama koja se javlja kod većine fotoaparata u ovoj klasi. One izgledaju vrlo slično stvarnim scenama koje smo fotografisali. A što je najlepše uopšte nismo podešavali A630 već smo koristili automatska podešavanja.
Ovakav fotoaparat treba većini korisnika fotoaparata. Vidite scenu koja vam se sviđa, kadrirate je i snimite, Pogledate je na LCD-u, nasmešite se i nastavite da snimate. Kada dođete kući i prebacite fotografije na računar i budete još zadovoljniji dobijenim rezultatima. Canon A630 je tačno znao šta radi čak i kada nisam imao vremena da proverim rezultate. Uprkos tome, dobio sam odlične rezultate svaki put.

Ako vam iz prethodnog izlaganja još nije jasno, ja toplo preporučujem ovaj fotoaparat svim fotografima amaterima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272