Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Canova – notebook sa dva displeja

V12 Design je naziv italijansko-austrijskog studija za industrijski dizajn i inženjering, koji je nadaleko poznat po svojim zaista maštovitim i originalnim kreacijama. Među najnovijim proizvodima ove firme, za oko nam je naročito zapao spektakularan model notebook računara, pod nazivom Canova.

Canova je specijalno dizajniran za kreativne umove, budući da se sastoji od dva, na dodir osetljiva (touch-sensitive) displeja, koji se mogu koristiti bilo kao tabla za crtanje, muzička tablatura, ili pisaći papir. Ovaj elegantni notebook računar je izvajan od nerđajućeg čelika i ugljeničnih vlakana, uz lasersku završnu obradu, sa ciljem da potencijalne kupce impresionira fino zaobljenim ivicama i visokim sjajem. Touchscreen displejima se komforno i jednostavno upravlja pomoću elektronske olovke, uz dodatnu pomoć zaista impresivnog hardvera. Ova genijalna kombinacija udahnjuje život ovom majstorski izrađenom uređaju, omogućavajući korisniku da istovremeno radi na oba masivna LCD displeja. Pritom se jedan od njih može programirati da funkcioniše kao tastatura osetljiva na dodir, omogućavajući korisniku lakše unošenje podataka. Ova virtualna tastatura je stoprocentno prilagodljiva, uključujući i mogućnost programiranja tzv. vrućih tastera (hot keys), proširenu jezičku podršku, različite skin-ove, kao i mogućnost definisanja funkcije pojedinih tastera od strane korisnika.

Kupovinom ovog impresivnog uređaja, grafički dizajneri i kreatori digitalne muzike mogu zaboraviti na obične laptop računare, kod kojih se čitava konfiguracija ulaznih uređaja svodi na tastaturu i miša. Čak ni grafički tablet računari, koji mogu ponuditi najviše jedan touchscreen displej, nemaju nikakve šanse da se po funkcionalnosti barem približe ovom dual display notebook-u. Pomislite samo na sve moguće kombinacije koje nudi ovaj ekstra-moderan dizajn. Dok donji ekran koristite kao tastaturu, onaj drugi možete upotrebiti kao klavirske dirke ili muzičku miksetu. Ako imate talenta za umetnost, na jednom displeju možete prikazati fotografiju modela, a na drugom isprobavati svoje slikarske sposobnosti. Canova notebook se može i vertikalno orijentisati, čime korisnik stiče mogućnost da na njemu na uobičajen način čita knjige, časopise i novine u digitalnom formatu.

Ovaj krajnje zanimljiv koncept bi mogao da u masovnu proizvodnju uđe tek negde 2012. godine, s obzirom da njegova implementacija u ovom trenutku košta pravo malo bogatstvo.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272