Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ASP 3.0

ASP 3.0

Learning Bitcoin

Learning Bitcoin

Cena PS3-a smanjena za još 20%

Pregleda (30 dana / ukupno): 26 / 1406

U očajničkom pokušaju da pokrenu prodaju PS3, japanski trgovicu su smanjili cenu za 20%. Konzola je originalno lansirana sa popustom od 20% i sada sniženje od još 20%...? šta se to dešava sa PS3? Pre lansiranja svi su govorili da će biti veliki hit, a sada na stotine konzola stoji na policama.

MaxConsole kaže da prodaja PS3 u Japanu ne samo da je loša već je zamrznuta. Problem vezan za prodaju PS3's u svojoj domovini je postao tako veliki da prodavci smanjuju cene za dodatnih 20% u pokušaju da pokrenu prodaju. Međutim, čim izađu neke dobre igre, očekujte da će se situacija usijati!

Naslednik PlayStation-a i PlayStation-a 2 bi trebao da ima veći uspeh, imajući u vidu koliko je Sony-ju trebalo da ga razvije. Istina je da u borbi za tržište sa tako moćnim rivalima kao što je Microsoftov Xbox 360 i Nintendo-ov Wii smanjena prodaja PS3 je logična, ali to ne može da objasni sve neuspehe koje je ova konzola imala od dana kada se našao u prodavnicama.

Prvo, tržište je zasićeno izborima, tako da neko kome je dosadio Sonyjev PS system ili samo želi da proba nešto drugo, može da kupi Wii ili 360, ili može da pređe na mobilne sisteme i ručne konzole.

PS3 je takođe kritikovan u vezi njegove grafike kada ga je GameSpot uporedio sa njegovim rivalim na NFS Carbon.

PlayStation3 je pušten u prodaju u Japanu 11. novembra 2006. godine, u 07:00. Bilo je izveštaja da su mnoge konzole završile u rukama biznismena koji su ih posle bez ikakvog softvera prodavali na eBay-u. Prema Media Create, PS3 sistemi su prodavani u roku od 24 sata nakon njihovog predstavljanja u Japanu. Sony je planirao da ide sa šemom otvorene cene za 60 GB model, i da dozvoli trgovcima da sami odrede cenu.

Pa šta se onda desilo? Šta god da je razlog, svakako neće izaći na dobro za Sony. Ostaje otvoreno pitanje šta će Sony da uradi ako PS3 konzole i dalje budu sedele na policama?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272