Chyrp: Zamena za WordPress?

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 10 / 1679

Pojavio se novi program za kreiranje blogova koji je jednostavan i čist. Zove se Chyrp i dizajniran je da bude lagan ali ipak sa puno funkcionalnosti. Da li će ovaj novi alat uspeti da ugrozi poziciju WordPress-a? Mi mislimo da je to moguće, ali svakako će trebati da prođe malo vremena da ljudi steknu poverenje u ovaj program i pređu na njega.

Alex Suraci je autor Chyrp-a i on kaže da je počeo da kreira Chyrp 2004. godine kada mu je “dosadilo da radi sa nezgrapnim programima za kreiranje blogova. WordPress je bio široko prihvaćen kao vodeća aplikacija u svetu blogova, ali jednostavno nije bio za mene.” PHP i MySQL sa malo AJAX-a igraju važnu ulogu u ovom softveru, a tu su i dodaci za teme i module kako bi korisnici mogli stopostotno da personalizuju svoje blogove.

Prvi put kada sam otišao na home stranicu Chyrp-a, obradovalo me je to što je postavljen demo blog kako bismo mogli da vidimo Chyrp u akciji. Iako sam hteo da vam preporučim da pogledate demo, ubrzo sam utvrdio da veći deo demoa ne radi. Za sada.  Izgleda da su Digg korisnici počeli da postavljaju neprikladne materijale. Nemojte da zaboravite kasnije da pogledate demo jer smo sigurni da čim se reše "štetočina" demo će ponovo biti potpuno funkcionalan.

Za one među vama koji razmišljaju o tome da pokrenu sopstveni blog, preporučio bih da isprobaju Chyrp i jave nam šta misle o ovom perspektivnom alatu. U njemu se mnogo lakše radi nego u WordPress-i i mada je još malo bagovit, prilično je stabilan i pouzdan. Poigrajte se sa njim i saznajte da li je to alat za blogovanje koji vam odgovara.

Adresa: Chyrp

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar