Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

LiveMotion 2

LiveMotion 2

Čišćenje desktop PC-ja

Pregleda (30 dana / ukupno): 8 / 1875

lDesktop PC-ji nisu prenosivi kao laptop računari, tako da se oni dugo vremena nalaze na jednom mestu i neprestano skupljaju prašinu. Takođe, sa nedeljnim čišćenjem nije uvek moguće očistiti unutrašnjost računara. Za prašinu koja se nalazi unutar računara ili na mestima do kojih je teško doći može da se upotrebi kompresovani vazduh. Međutim, ovaj zadatak čišćenja bi trebao da uradi neko ko zna kako se to radi.

Počnite sa čišćenjem kompresovanim vazduhom tako što ćete prvo isključiti računar i izvući ga iz konektora za napajanje. Isključite svu opremu koja je prikačena na računar.

Sledeći korak je da skinete kućište računara i da se uzemljite da biste sprečili bilo kakve šokove ili varnice.

Kompresovani vazduh može da se usmeri ka područjima na kojima je prašina vidljiva, ali budite pažljivi da ne biste oštetili ili isključili neke konekcije.

Zatim možete da upotrebite meku krpu da biste obrisali unutrašnjost računara, ali i tu vodite računa o područjima sa konekcijama.

Nakon toga, ponovo zatvorite kutiju računara, ponovo povežite opremu koja je bila prikačena na njega, uključite računar u konektor za napajanje, i butujte računar.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272