Čiste tehnologije - Ekologija u Tvrđavi - Ekološka kuća - Pronalaženje Boga kroz ekologiju

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 8 / 3702

E-tvrđava 2009

E-tvrdjava je jedinstveni festival Interneta koji će se ove godine održati od 3 - 5. septembra na preko 3000 kvadrata Rovova niške tvrdjave.Svi segmenti festivala će imati ekologiju kao osnovni motiv.

U utorak, 25. avgusta sa početkom u 10 časova organizovaćemo veliko čišcenje cele tvrdjave i njenih rovova. Uz nesebičnu pomoć JKP "Gorica" i velikog broja volontera koji su se već priključili ovoj akciji, pokupićemo sav otpad sa mnogih divljih deponija koje se nalaze unutar tvrdjave.
Ovo je prilika da ukažemo široj javnosti na problem odlaganja smeća na javnim površinama koje su od istorijske važnosti za grad i Srbiju.

Takodje, želimo pokazati da gradjanska inicijativa može pokrenuti pozitivan sled dogadjaja i aktivno učestvovati u poboljšanju zajednice.

Link.

Ekološka kuća

Dugo vremena rezervisano za one koji vode zdrav život, ekološko stanište danas ima mnogo pristalica. Sve zavisi od stepena vaših zahteva i od količine smanjene potrošnje energije u kući, potpuno sjedinjenoj sa okruženjem. Da ne zaboravimo  pojavu novih ponuda i interesovanje javnosti za ovo pitanje.

Odlučili ste se za kuću koja poštuje i čuva prirodu, ali i zdravlje njenih stanovnika. Za početak, treba da izaberete model po kojem ćete je graditi.

Kompletan čkanak u on-line magazinu Na Vidiku.

Bog kroz ekologiju

Link.

Ako kroz ekologiju ne pronađemo boga, bez ekologije ćemo sigurno pronaći đavola.

Ekološki balon

Link.

Knjiga posle posla - Duvač stakla iz Murana

Link ka knjizi i korpi za naručivanje

Patricia Vidour Eko-Art

Link.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar