Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

D-Link počinje sa isporukom mobilnih broadband rutera


Poznati provajder mrežnih rešenja, kompanija D-link, nedavno je na tržištu predstavila čitavu familiju novih bežičnih rutera, dizajniranih sa ciljem da korisnicima omoguće lakše pristupanje i deljenje Internet konekcije takoreći u hodu. Primera radi, D-Link 3G mobilni Wireless Router će korisnicima omogućiti da neku 802.11g/b-kompatibilnu “vruću tačku” (hotspot) kreiraju bilo gde unutar opsega date mobilne (cellular) mreže.

Jednostavnim priključivanjem bilo kojeg kompatibilnog 3G notebook adaptera na card bus slot D-Link 3G mobilnog rutera, korisnik momentalno dobija pristup EV-DO, UMTS ili HSDPA mrežama. Nakon toga, D-Link ruter će, korišćenjem 802.11g/b Wi-Fi tehnologije, ovako dobijeni signal moći da deli na sve priključene notebook računare, PC-je i druge Wi-Fi uređaje. Ovi D-Link ruteri biće na tržištu dostupni u dve verzije: DIR-450 (EV-DO) i DIR-451 (UMTS/HSDPA).

Uređaj DIR-450 (EV-DO) je kompatibilan sa notebook adapterima Kyocera KPC 650, Novatel V620 i Sprint PC-5740, kao i sa mobilnim telefonima Audiovox 8940, Kyocera KX18 i Samsung A890. Među kompatibilne notebook adaptere koji se mogu priključiti na uređaj DIR-451, spadaju: Novatel Wireless Merlin U530 i U730, Option Wireless GT 3G Quad, Sierra Wireless AirCard 860 i Sony Ericsson GC89.

Mobilni bežični ruteri marke D-Link mogu se veoma brzo instalirati i jednostavno konfigurisati u skladu sa zahtevima konkretnog Internet provajdera, radi što bržeg uspostavljanja veze sa Internetom. Na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, DIR-450 uređaj podržavaju sledeći Internet provajderi: ACS Wireless, Alltel, Cellular South, Embarq, Sprint i Verizon Wireless. Za uređaj DIR-451, lista kompatibilnih ISP-a za UMTS mreže izgleda ovako: Orangenet, Vodafone, Exelcom i Maxis, dok HSPDA mrežne formate podržavaju kompanije Cingular, T-Mobile, Exelcom, Maxis, Vodafone, Celcom i Globe.

Što se bezbednosti tiče, obe pomenute verzije 3G mobilnih rutera podržavaju najsavremenije mehanizme za obezbeđenje bežičnih mreža protiv neovlašćenog pristupa, uključujući WEP, WPA i WPA2, kojima se osigurava bezbedno funkcionisanje Wi-Fi mreža bez obzira na broj i vrstu priključenih uređaja. Oni, takođe, u sebi sadrže firewall-ove dvostrukog dejstva (SPI i NAT), radi zaštite od potencijalnih napada sa Interneta. Od naprednih firewall opcija, pomenućemo sledeće: Network Address Translation; Media Access Control i Internet Protocol filtriranje, kao i filtriranje web sajtova; zakazivanje i prolazak kroz Virtual Private Network mreže preko Point-to-Point Tunneling protokola, kao i Layer 2 Protocol Tunneling i IP Security.

Ako u njih ne ubacite karticu za mobilno broadband umrežavanje, uređaji DIR-450 i DIR-451 će funkcionisati kao standardni 802.11g bežični ruteri. Model DIR-450 se trenutno može nabaviti po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 299.99 američkih dolara. Što se, pak, tiče modela DIR-451, planirano je da se on u prodavnicama pojavi krajem prvog kvartala, kada će biti zvanično objavljena i njegova maloprodajna cena.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272