Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Da li biste ikada trebali da kupite polovan laptop?

Naišao sam danas na članak Liz Weston u kojem ona navodi 10 stvari koje ne biste trebali da kupite polovne. Nije iznenađujuće da se u te stavke ubraja oprema koja spada u visoku tehnologijju kao što su kamkoderi, plazma televizori, i DVD plejeri. Na vrhu ove liste nalazi se .... pogodite šta ... LAPTOP!

Da li je ovo dobar savet? Čuo sam jako puno ljudi koji su mi plašljivo pričali kako su napravili dobar posao vezan za kupovinu laptopa preko Craigslist-e, samo što se on pokvario nedelju dana kasnije. Naravno oni su ga lično isprobali pre nego što su ga platili (u kešu, naravno) ali iznenadni problem se javio nakon što je prodavac promenio broj telefona ili se odselio iz grada.

Da li je ovo samo izuzetak ili je pravilo? U suštini svi mi isto razmišljamo. I ja ću radije da kupim novi laptop umesto polovnog, ali ako je cena polovonog laptopa dovoljno dobra mogao bih da se predomislim i kupim polovni sistem. Zašto? Iz dva razloga: Prvi, ako kućište nije oštećeno, velike su šanse da su se sa njim dobro ophodili. Ono što stvarno treba da izbegavate je laptop sa polomljenim LCD ekranom ili oštećena matična ploča. Ostale komponente laptopa, naročito hard drajv, mogu lako da se zamene. A čak i loš LCD ekran može da se popravi za oko sat vremena ako ste vešti u upotrebi šrafcigera i imate rezervni deo.

Weston takođe kaže da i servisirani računari koji se prodaju sa garancijom mogu da budu dobra roba. Ali videćete da oni najčešće koštaju  više nego laptopovi koji se prodaju privatno, a garancija obično traja samo do 90 dana... što baš i nije ohrabrujuće. Verovatno ćete naći i privatnog prodavca koji će vam dati tri meseca garancije na proizvod.

Ovo je tema koja može da se razvija unedogled. Zato vas pozivam da se preko komentara uključite u diskusiju. Da li ste ikada kupili polovan laptop, pogotovo od privatnih lica? Da li ste na kraju napravili dobar posao, ili se avantura loše završila?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Zlatan
Ja sam kupio također nekoliko polovnih laptopa gdje sam bio prezadovoljan. U firmi kojoj sam kupio na polovan laptopsam dobio 12 mjeseci garancije. https://www.procomp.ba/

• milorad
ja sam imao priliku da kupim vise polovnih laptopova koji su ocuvani kao iz radnje , i kasnije sam u sentinelu video da su radili samo po par dana , evo i sajta koji ih reklamira https://www.polovni-laptopovi.eu

• Ivana Antić
Gde si kupio lap top,ako mozes prosledi mi br.na mail i ja bih uzela polovan ali samo od sigurnih prodavaca? Unapred hvala:)

• dejan
ja sam kupio polovan i odlicno me sluzi.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272