Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Da li će Apple-ov Leopard ugristi Windows Vista-u?

Da li tržištu Windows Vista-e preti Mac OS X Leopard? Ne, čak ni na duge staze. Dozvolite da objasnim. Trenutno, Apple je odredio da izdanje Mac OS X Leopard izađe u martu ali stvarni datum još nije definisan. Postoji tendencija upoređivanja svetski najnaprednijih operativnih sistema, koji se i dalje unapređuju, sa Windows Vista-om. Jedno retoričko pitanje na koje sam ja naišao se odnosilo na ranjivost Windows Vista-e u odnosu na dolazeće Leopard izdanje.

Trenutno, Windows Vista-u koristi samo 0,18% desktopa širom sveta. Ključna figura u tom broju je 0. Naravno ovaj aspekt će se promeniti. Windows Vista nema načina da propadne. A u budućnosti će zameniti mesto Windows Xpa na tržištu. Mislim da je jako teško poverovati da će hard core Windows ili Mac korisnici naprasno zameniti jedan operativni sistem sa drugim.

Windows Vista će imati nekoliko meseci prednosti pre nego što će Mac OS X Leopard početi da ujeda. A činjenica je da je Apple trend koji je u porastu, barem sa Mac zasnovanim Intel računarima koji su duplirali svoje tržište od septembra 2006. godine do januara 2007. godine. Ali Leopard će imati samo površinski uticaj na Vista-u.

U ovom kontekstu mogli bismo da razmotrimo način na koji će uticati na tržište Windows Xpa istovremena prisutnost Vista-e i Leoparda. Samo je pitanje vremena kako će se mrvice sa table Windows Xpa podeliti između Vista-e i Leoparda. Trenutno, brzina prihvaćanja Windows Vista-e je ništavna u odnosu na količinu isporučenih Windows XP-a u proteklom mesecu. Međutim, kada se Leopard pojavi Vista neće biti toliko blizu 0%. Ali Vista-ino tržište takođe neće biti ranjivo zahvaljujući jednostavnoj činjenici da neće porasti za značajniji procenat pre izdavanja Leoparda. Windows XP je stvarna meta Apple-a. To je sigurno. Pogledajte samo Apple-ovu strategiju za Mac OS X, koja ga predstavlja kao alternativu za Vista-u.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272