Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Instaliranje i konfigurisanje Windows Servera 2012 - Udžbenik za pripremu ispita 70-410

Instaliranje i konfigurisanje Windows Servera 2012 - Udžbenik za pripremu ispita 70-410

Windows ME

Windows ME

Da li će XP biti mrtav do juna?

Pregleda (30 dana / ukupno): 8 / 1614

Microsoft kaže da je XP definitivno mrtav do juna, a sa druge strane Dell kaže da će ga oni i dalje instalirati. Steve Ballmer je prošle nedelje digao malo prašine kada je rekao da bi Microsoft mogao malo da se opameti i da nastavi da prodaje XP i posle 30. juna, pošto povratne informacije od potrošača govore da je on i dalje tražen. Međutim, kao što smo i očekivali, kompanija pokušava da opovrgne Balmerovu izjavu i kaže da iako uvek slušaju zahteve potrošača, XP će definitivno prestati da se prodaje 30. juna. Osim naravno XP-a za prenosive uređaje koji će biti u prodaji do 2012. godine.

A "mala" kompanija po imenu Dell će, kako se priča, da iskoristi pravnu rupu u licenciranju Viste koja im dozvoljava da umesto Viste prodaju XP. Da, to je plan - Dell će da šalje Microsoftu potvrdu da su prodali Vistu, ali će potrošačima da isporučuje XP uz DVD sa nadgradnjom na Vistu.

Ova mogućnost će biti dostupna za Latitude, OptiPlex, Precision, Vostro, i XPS sisteme, a Dell kaže da će nastaviti sa prodajom sve dok Microsoft podržava opciju za "downgrade" licence, što bi moglo da bude zauvek. Izgleda da 30. jun više ne izgleda toliko strašan za ljubitelje XP-a, zar ne?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272