Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Da li se vaš mobilni telefon prisluškuje?

Da li se prisluškuju vaši telefonski razgovori? Javna je tajna da se u današnje vreme mnogi mobilni telefoni mogu konvertovati u prave male špijunske uređaje. Sve što je potrebno su jednostavne promene u programu mobilnog telefona (uz pristanak vašeg mobilnog operatera) i vlada (ili neko drugi) može da upotrebi mikrofon vašeg telefona kao predajnik koji je uvek uključen i koji će snimati ne samo vaše pozive već sve što kažete kada se nalazite u istoj prostoriji gde se nalazi i mobilni telefon.

Ovo je link ka jednom interesantnom video snimku koji je napravio Lauren Weinstein o cell phone bugs (or taps) mobilnim telefonima kao špijunskim bubama. Sledi nekoliko saveta koji će vam pomoći da utvrdite da li ste i vi postali žrtva:

  • Pratite da li se baterija jako brzo troši kada ne koristite telefon više nego obično.
  • Uklonite bateriju potpuno kada telefon nije u upotrebi.
  • Proverite da li se telefon prekomerno zagreva kada nije u upotrebi.
  • Ako imate GSM telefon, postavite ga blizu standardnog audio zvučnika i utvrdite da li se čuje zujanje usled interferencije kada bi mobilni telefon trebao da je isključen. Ako zvučnik zuji, to znači da prenosi. Pogledajte video da biste znali kakvu specifičnu vrstu zujanja tražite.

Kao što Weinstein kaže, skoro je sigurno da ne nosite prisluškivani mobilni telefon u vašem džepu. Ali ako imate razloga da budete zabrinuti, ove testove je veoma lako izvršiti i prilično su pouzdani.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272