Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Digitalni video za Windows  XP

Digitalni video za Windows XP

Retro audio

Retro audio

Da li vredi legalno daunlodovati filmove?

Pregleda (30 dana / ukupno): 9 / 1723

Postoji otprilike oko milijardu servisa koji nude načine da legalno preuzmete filmove i televizijske emisije sa Interneta. Ali stvar je u tome da su većina njih i dalje slabi u poređenju sa ilegalnim BitTorrent daunlodovanjima u pogledu selekcije i kvaliteta.

Baš zbog toga Ljudi u PC Magazine su želeli da utvrde aktuelno stanje legalnog daunlodovanja filmova. Potrošili su nedelju dana na neke od najboljih sajtova u ovoj branši, uključujući iTunes, CinemaNow, MovieLink, Vongo, Amazon Unbox i MovieFlix.

Amazon Unbox ima filmove najvećeg kvaliteta, CinemaNow je jedini servis koji vam omogućava da narežete video na DVD a MovieFlix je jeftin, sa pretplatom od samo 7,95 dolara mesečno, ali se u selekciji nalaze uglavnom stariji filmovi. Neki servisi vam omogućavaju da kupite ili iznajmite filmove, dok drugi imaju opciju samo za kupovinu. A neki servisi će vam omogućiti da prebacite filmove na prenosiv uređaj, ali DRM ograničenja generalno znače da imate ograničenu selekciju uređaja na kojima možete da ih upotrebite. Raspon cena se kreće od od 2.99 dolara za iznajmljivanje do 19.99 dolara za kupovinu, dok se većina filmova prodaje za od 9.99 dolara do 14.99 dolara na svim sajtovima.

Ali stvar je u tome da vi možete besplatno da daunlodujete bilo koji film na ovim sajtovima preko ilegalnog BitTorrent klijenta. I možete da ga narežete na DVD, da ga kopirate na bilo koji prenosivi uređaj koji želite, uključujući PDA ili da uradite sa njim šta god želite, kao što je editovanje klipova da biste napravili montažu ili muzički video.

Prednost upotrebe prodavnice kao što je Amazon Unibox je da vam se garantuje određeni kvalitet video snimka i pristojna brzina daunlodovanja. I da, ne kršite zakon. Ali iako je iskustvo kupovine bolje sa Amazonom, produkt koji dobijete ilegalnim putem je često boljeg kvaliteta. I dok dok se taj problem ne reši, nijedno zakonodavno telo ne može da zaustavi ljude da ilegalno daunloduju filmove.

U svetu muzike, EMI je nedavno počeo da prodaje fajlove oslobođene DRM-a. Koliko godina treba da čekamo da bismo videli da filmski studiji preduzimaju slične korake?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272