Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Daljinski upravljač za laptop

Da li ste se ikada našli u situaciji da sedite u sobi, gledate DVD na svom laptopu i treba da čačkate po Windowsu da biste podesili zvuk kako treba? Nema ništa gore od toga da pipkate touchpad po mraku dok pokušavate da pronađete onu malenu dugmad na ekranu za kontrolu jačine zvuka ili kontrole DVD plejera.

Iako sam oduvek bio ljubomoran na notebook-ove koji dolaze sa infracrvenim prijemnicima tako da možete da upotrebite daljinski upravljač sa njima, dati notebook-ovi su skoro uvek preveliki, ... ili Macintoshi. I dok su Mac-ove kontrole male, PC daljinske kontrole su veličine daljinskih upravljača koje koristite u dnevnoj sobi. To je notebook PC, dizajniran da bude prenosiv. Shvatate?

Pa Mobile Edge je shvatio dve stvari: Prva, da svaki laptop treba da ima daljinski upravljač, i druga, da daljinski upravljač treba da bude super-prenosiv. Rešenje: Slim-Line Wireless Presenter Plus.

Presenter Plus koristi RF prijemnik koji utaknete u USB port radi primanja komandi. On radi i sa Windows Media Centerom i sa WinDVD-om (i sa određenim proširenim PowerDVD-ovima), kao i sa iTunes-om. On je takođe prezentacioni daljinski upravljač, tako da možete iz daljine da kontrolišete svoje PowerPoint prezentacije. Postoji čak i integrisani laserski pokazivač, interesantan dodatak paketu.

Sada onaj super deo, kada ga ne koristite, RF prijemnik se uvlači u sam daljinski upravljač (kao bežični miš). Zatim se ceo daljinski upravljač stavlja u PC Card slot gde se on čuva tako da se ne izgubi. Lepo!

Mada, ja imam jednu veliku zamerku. Treba da se prebacujete između „režima“ (modova)  da biste prešli sa PowerPoint-a na Media Center i tako dalje, i daljinski upravljač ima LED lampicu crvene boje koja ukazuje u kojem se režimu nalazite. To nije mnogo intuitivno, niti je razmeštaj dugmadi baš najbolji, tojest nekima će biti zbunjujući. Nikada nisam trebao da upotrebim uputstvo da bih znao da koristim daljinski upravljač ali ovaj odstupa od modernih modela.

Još jedan problem je što košta 100 dolara. Ako mnogo putujete isplati se, ali je cena ipak previsoka.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272