Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Danas vam poklanjamo knjigu Kratka istorija mita

Karen Armstrong: Kratka istorija mita

Edicija Mitovi počinje knjigom Kratka istorija mita Karen Armstrong, sažetim ali studioznim istraživanjem o mitu, i to od njegovog nastanka pa do pitanja zašto nam je mit još uvek potreban.

 

 

Geopoetika, zajedno sa još 33 (trideset tri) izdavača iz celoga sveta, od Severne i Južne Amerike, preko Azije i Australije, do svih delova Evrope – gradi ediciju Mitovi. Nosilac ideje od 1999. godine jeste škotski izdavač Canongate. Ova serija knjiga sastoji se iz uvodne studije i kratkih romana (ili kraćih proznih formi) naručenih posebno za ovu ediciju. Od pisaca je zatraženo da po slobodnom izboru, kako god to žele, iznova ispričaju već postojeće i znane mitove iz bilo koje kulture sveta. Među autorima su najveća i najzanimljivija imena savremene svetske književnosti. Planovi su da edicija potraje makar do svoje stote knjige. LINK

 Posetite stranu knjige i ostavite komentar. Nagradićemo jedan po izboru urednika.

 

Dobitnik knjige

Anais Nin: Venerina delta

je Darija Ž: "Anais Nin jaoo, obožavam je, pronašla sam na internetu sve dostupne odlomke iz njenih knjiga i citate na engleskom, ali nikada nisam zapravo pročitala jednu celu pogotovo na svom jeziku. Baš želim da držim u rukama svoj primerak,mislim da bih je za pola dana pročitala"

Čestitamo!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272