Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Danijela Stil - od Tajanstvene neznanke do Lutalice

Danijela Stil

Danijela Stil je najčitaniji američki bestseler autor današnjice. Objavljeno je preko petsto miliona primeraka njenih knjiga u preko 46 zemalja sveta na 28 jezika. Godine 1989. ušla je u Ginisovu knjigu rekorda jer su njene knjige uzastopno provele 381 nedelju na bestseler listama New York Times-a.

Kraljica ljubavnih romana je literarni fenomen koji svojim delima ne prestaje da intrigira brojnu čitalačku publiku širom sveta. Svojim romanima odgovara izazovu savremene i nadasve dinamične književnosti. U njima se prepliću ljubav i strast, prijateljstvo i mržnja, sve to ispričano na zanimljiv i neposredan način.

Danijela Stil rođena je 14. avgusta 1947. godine u Njujorku. Studirala je na Njujorškom univerzitetu i u Evropi. Sa devetnaest godina je završila svoj prvi roman, koji je ostao neobjavljen sve do 1973. godine. Tada počinje neprestani uspon popularnosti i tempa pisanja, koji je ponekad dostizao i četiri romana godišnje. Nedavno je objavila 71. knjigu, ne odustajući od kucanja na svojoj pisaćoj mašini iz 1946. godine. Od ranih osamdesetih ne silazi sa liste bestselera Njujork tajmsa, a 1989. je dospela u Ginisovu knjigu rekorda jer su njene knjige bile na listi neprekidno čak 381 nedelju. Odmalena je pokazivala afinitet prema poeziji. Često bi posle čitanja njenih domaćih zadataka ceo razred znao da zaplače. Danas su romani Danijele Stil predstavnici najboljeg oblika ljubavnog romana. Do sada je prodala više od 537 miliona primeraka romana koji su prevedeni na 28 jezika. Osim ljubavnih romana, pisala je književnost i poeziju za decu. LINK.

Pet brakova i devetoro dece

Za razliku od srećnih ljubavi u njenim romanima, Danijela je za petoricu mislila da su muškarci njenog života, ali se ipak prevarila. Sa osamnaest godina je bila u prvom braku s Klod-Erikom Lazarom, sa kojim je dobila devojčicu. Posle raspada braka, usledio je novi brak kratkog daha sa Denijem Zigelderom. Sa trećim suprugom Vilijamom Totom, zavisnikom od heroina, dobija sina Nikolasa, koji posle teške zdravstvene dijagnoze 1997. godine oduzima sebi život. Brak s Džonom Trejnom bio je najplodniji. Dobili su petoro dece, ali ipak ne ostaju zajedno. Poslednji i jednako neuspeli bračni pokušaj bio je s Tomom Perkinsom. Danas, sa devetoro dece iz pet brakova, nekoliko meseci godišnje provodi u svojoj kući u Francuskoj. Retko daje intervjue i pojavljuje se u javnosti, a u međuvremenu je postala članica Sajentološke crkve.

Vikipedija: LINK.

Oficijelni sajt: LINK.

Najnovija knjiga

Pročitajte poglavlje iz knjige: LINK
 

Romani Danijele Stil u našoj knjižari


 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Lukic Radoslava
Postovanje....da li biste bili ljubazni da mi napisete naziv njenog PRVOG romana koji je izdala????Hvala

• Olivera Budimir
Njeni likovi su pitki. Njihovi doživljaji su čovečni.Radnje su lako prepoznatljive i prihvatljive. Kad poželim da malo pobegnem iz svog života nađem se tu, među stranicama Danijele Stil.

• Zorica Stojanovic
Zeljno iscekujem svaki slobodan trenutak nakon radnog dana kako bih uplovila u svet likova iz romana Danijele Stil.Prosto se sazivim sa njihovim sudbinama I iz svakog dela izvucem po neku novu pouku u zivotu I time obogacujem I svoj zivot,samim shvatanjem sta sve coveka moze da snadje,ja jos vise volim svoju sudbinu.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272