Daunlodujte Windows Live Messenger 9 (WLM 9)

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 4 / 2047

Prekjuče je Microsoft pozvao 5,000 testera da isprobaju Windows Live Messenger verziju 9 koja se sada nalazi u beti a koja će najverovatnije vrlo brzo zameniti Windows Live Messenger 8.5. Međutim, link za preuzimanje beta verzije Windows Live Messenger-a 9 je procureo u javnost i sada možete da skinete najnoviju beta verziju sa Softpedia-e. Ali pre nego što jurnete da je preuzmete, spomenuću nekoliko novih funkcija na koje treba da obratite pažnju.

Funkcije:

  • Prijavite se na nekoliko lokacija istovremeno (na primer na nekoliko računara)
  • Upotrebite animiranu sliku za prikaz (GIF) - već postoje dve animacije koje možete da koristite, ali vi možete da pronađete ili kreirate sopstvenu
  • Kreirajte sopstveni originalni zvučni potpis (to je ono što će drugi čuti kada se prijavite na Messenger)
  • Postavite link u poruku vašeg ličnog statusa

Zvučni potpis mi zvuči kao interesantna funkcija. Da biste joj pristupili idite u tools meni i kliknite na “change your signature sound.” Videćete da imate nekoliko zvukova među kojima možete da birate, ali vi možete da dodate i druge zvukove po vašem izboru. Ako kliknete na “add a new sound” u program će biti uvučeni vaši muzički fajlovi a vi možete da izaberete bilo koju pesmu koju želite da upotrebite. Možete da upotebite pet sekundi od pesme a kojih pet sekundi će to biti možete sami da izaberete. Takođe možete da primenite fade in i fade out efekte na muziku. Nakon što ste izabrali vaših pet sekundi muzike, samo kliknite na “done” i spremni ste da krenete!

Ne samo da možete da izaberete zvuk koji će drugi čuti kada se ulogujete, već možete i da izaberete zvuk koji ćete vi čuti kada se određena osoba iz vaše liste uloguje na servis. Ovo me podseća na ring tonove na mobilnim telefonima i kako možete da izaberete određeni ring ton za svaki kontakt. Ovde se ova opcija zove “per contact sounds” i da biste ih upotrebili, kliknite desnim tasterom miša na kontakt i izaberite “choose sound for this contact.”

Pored pomenutih novih funkcija, napravljene su i neke izmene ispod haube. Tu su ažuriranja u procesu ulogovanja na servis (sada bi trebalo da je brže), poboljšanje konektiviteta, i izmene u slanju tekstualnih IM poruka, glasovnim i video funkcijama. Windows Live Contacts Server sada radi u pozadini tako da su informacije vašeg kontakta stalno ažurirane.

U e-mailu koji su poslali programeri nove verzije se ističe da je privatna beta namenjenam samo maloj publici. Drugim rečima, oni su nam poručili “ako beta verzija dođe u ruke prevelikog broja ljudi i zbog toga izazove probleme u radu servisa moraćemo da je isključimo. Mi to ne želimo da uradimo i znamo da vi ne želite da se to desi, zato je zadržite za sebe”. Očigledno je neko nije zadržao za sebe, tako da ko zna, možda i isključe server. Zato ako daunlodujete beta verziju i ona vam se svidi, nemojte da budete razočarani ako budete morali da se vratite na verziju 8.5.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar