Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Daunlodujte Windows Live Messenger 9 (WLM 9)

Prekjuče je Microsoft pozvao 5,000 testera da isprobaju Windows Live Messenger verziju 9 koja se sada nalazi u beti a koja će najverovatnije vrlo brzo zameniti Windows Live Messenger 8.5. Međutim, link za preuzimanje beta verzije Windows Live Messenger-a 9 je procureo u javnost i sada možete da skinete najnoviju beta verziju sa Softpedia-e. Ali pre nego što jurnete da je preuzmete, spomenuću nekoliko novih funkcija na koje treba da obratite pažnju.

Funkcije:

  • Prijavite se na nekoliko lokacija istovremeno (na primer na nekoliko računara)
  • Upotrebite animiranu sliku za prikaz (GIF) - već postoje dve animacije koje možete da koristite, ali vi možete da pronađete ili kreirate sopstvenu
  • Kreirajte sopstveni originalni zvučni potpis (to je ono što će drugi čuti kada se prijavite na Messenger)
  • Postavite link u poruku vašeg ličnog statusa

Zvučni potpis mi zvuči kao interesantna funkcija. Da biste joj pristupili idite u tools meni i kliknite na “change your signature sound.” Videćete da imate nekoliko zvukova među kojima možete da birate, ali vi možete da dodate i druge zvukove po vašem izboru. Ako kliknete na “add a new sound” u program će biti uvučeni vaši muzički fajlovi a vi možete da izaberete bilo koju pesmu koju želite da upotrebite. Možete da upotebite pet sekundi od pesme a kojih pet sekundi će to biti možete sami da izaberete. Takođe možete da primenite fade in i fade out efekte na muziku. Nakon što ste izabrali vaših pet sekundi muzike, samo kliknite na “done” i spremni ste da krenete!

Ne samo da možete da izaberete zvuk koji će drugi čuti kada se ulogujete, već možete i da izaberete zvuk koji ćete vi čuti kada se određena osoba iz vaše liste uloguje na servis. Ovo me podseća na ring tonove na mobilnim telefonima i kako možete da izaberete određeni ring ton za svaki kontakt. Ovde se ova opcija zove “per contact sounds” i da biste ih upotrebili, kliknite desnim tasterom miša na kontakt i izaberite “choose sound for this contact.”

Pored pomenutih novih funkcija, napravljene su i neke izmene ispod haube. Tu su ažuriranja u procesu ulogovanja na servis (sada bi trebalo da je brže), poboljšanje konektiviteta, i izmene u slanju tekstualnih IM poruka, glasovnim i video funkcijama. Windows Live Contacts Server sada radi u pozadini tako da su informacije vašeg kontakta stalno ažurirane.

U e-mailu koji su poslali programeri nove verzije se ističe da je privatna beta namenjenam samo maloj publici. Drugim rečima, oni su nam poručili “ako beta verzija dođe u ruke prevelikog broja ljudi i zbog toga izazove probleme u radu servisa moraćemo da je isključimo. Mi to ne želimo da uradimo i znamo da vi ne želite da se to desi, zato je zadržite za sebe”. Očigledno je neko nije zadržao za sebe, tako da ko zna, možda i isključe server. Zato ako daunlodujete beta verziju i ona vam se svidi, nemojte da budete razočarani ako budete morali da se vratite na verziju 8.5.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272