Debeo čovek umro zbog previše igranja igrica

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 10 / 2628

Debeo 26-godišnji čovek iz severo-istočne Kine bukvalno je pao mrtav nakon onlajn maratona u igricama koji se održao za vreme praznika Lunar Year. Težak skoro 150 kg, on se onesvestio nakon igranja onlajn računarske igre bez prekida, u subotu 24. februara, i da ironija bude još veća, to je poslednji dan sedmodnevnih praznika. To su Reuters-u potvrdili roditelji preminulog igrača.

Lokalni učitelj po imenu Xu Yan je izjavio da su postojale samo dve opcije između kojih je osoba mogla da bira: TV ili računar, zato što su sve prodavnice i kafići bili zatvoreni. Možda sada skrećemo sa teme, ali kakva je to izjava da su jedine dve opcije za zabavu tokom praznika bile TV i PC? Ta izjava, pogotovo što dolazi od učitelja je potpuno neshvatljiva, zato što svi mi znamo da to nikada nisu jedine opcije. Ljudi mogu da čitaju, izađu u prirodu, druže se sa prijateljima i još mnogo toga.

Ali šta će nam sve to kada imamo Internet? Od 20 miliona korisnika Interneta u Kini ispod 18 godina, skoro 2,6 miliona bi moglo da se klasifikuje kao „zavisnici“, tvrde izveštaji u medijima. Za ovo što se desilo krivicu najverovatnije snose roditelji. Kao prvo, zašto su dozvolili da se on tako ugoji? Izgleda da niko nije pomislio da je njegova abnormalna težina glavni razlog za njegovu zavisnost od računara koja je dovela do fatalnog rezultata.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar