Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Deca i mobilni telefon: Koje su prave godine?

Da li dete od 12 godina treba da ima mobilni telefon? Ovo je ona vrsta pitanja na koje ne postoji jedan jasan odgovor. Ne postoji savršeno godište za prvi mobilni telefon. Odluka o tome kada ćete svojoj deci dati mobilne telefone je individualni i porodični izbor, i on zavisi od mnogo stvari.

Prvo, zašto bi im trebao mobilni telefon? U školi oni nisu dozvoljeni. A i koga bi to deca zvala a da to ne mogu da učine sa telefona u kući?

Ja mislim da dete sa 16 godina može da ima mobilni telefon, tojest u vreme kada počinje da se više kreće u društvu, kako bi moglo da pozove roditelje u slučaju da mu zatreba pomoć.

Neki roditelji popuštaju na zahteve dece i kupuju im mobilni telefon pre nego što im je stvarno potreban. Drugi roditelji kupuju deci mobilne telefone zato što je porodica raštrkana na različitim stranama u toku radnih dana; brižni roditelji žele da njihova deca mogu da ih pozovu u svakom trenutku ako im treba pomoć.

Deca koja pohađaju različite programe posle škole, ili deca razvedenih roditelja koja se seljakaju od kuće jednog do kuće drugog roditelja, bi trebala da imaju mobilni telefon. Za neke porodice, prave godine za kupovinu mobilnog telefona detetu su 8 godina, a za druge je to 16 godina.

Ako razmišljate da li da deci kupite mobilni telefon, evo nekoliko korisnih pitanja:

  • Kako i kada će koristiti telefon? Da li će telefon služti samo za hitne pozive ili i za komunikaciju sa prijateljima?
  • Koliki je mesečni iznos, uključujući pretplatu, SMS poruke, i preuzimanje fotografija, melodija i muzike koji će im biti dozvoljen? Treba da znate u šta se upuštate kada dodajete novi mesečni izdatak kućnom budžetu.
  • Da li će se dete držati zacrtanog porodičnog plana koji je vezan za mobilni telefon?

Uzmite u obzir i to koliko biste bili mirniji ako znate da dete ima u džepu mobilni telefon i može sa vama da stupi u kontakt u bilo kom trenutku. Razmotrite dobro sve aspekte i odlučite sami koje su prave godine kada detetu možete da kupite mobilni telefon.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272