Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Deset obrazovnih (i zabavnih) web sajtova za decu

Približava se letnji raspust i znate da će vaša deca provoditi vreme za računarom, ali biste verovatno želeli da to vreme bude iskorišćeno što je moguće bolje. Sa time na umu evo nekoliko web sajtova gde deca mogu da se zabave ali i da nauče nešto.

Scratch – Web sajt koji su kreirali Life Long Kindergarten Group pri Massachusetts Institute of Technology Media Lab. Deca od 8 godina i starija mogu da kreiraju interaktivne priče, igre, animacije, muziku i umetničke radove pomoću jednostavnog grafičkog interfejsa koji imitira blokove za gradnju jedinstvenih programa.
National Geographic maps – Za decu koja vole mape ovaj sajt je odličan za pronalaženje putnih mapa, fizičkih mapa, satelitskih mapa i mapa sa različitim temama (populacija, vreme, planiranje putovanja).
Invention Dimension – Ovaj MIT sajt ima “pronalazača nedelje”, igre i trivijalnosti uključujući mesečni izazov pronalaska i Brain Drain koji omogućava deci da testiraju “IQ pronalaska” nasuprot računara ili drugog prijatelja.
Pestworld for Kids – Za decu od prvog do petog razreda koja vole bube. Deca mogu prijateljima da pošalju pestcard i da igraju igrice kao što je Archibalds Adventure da bi pomogli animiranom mravu da pronađe hranu i da izbegne opasnosti.
My Pop Studio – Web sajt gde devojčice mogu da kreiraju sopstvene slike pop zvezda, da prave TV šou i da izdaju časopis – sa kritičarskim pogledom na to kako su devojke i žene opisane u šou ili reklamama koje gledaju i u časopisima koje čitaju.
GeeGuides – Mešavina istorije umetnosti sa umetničkim instrukcijama u dobro dizajniranom onlajn umetničkom programu za decu. Ovo je jedini sajt na listi koji nije besplatan ali je više kao umetnička škola.
Bananaboo – Ovaj sajt je za malo mlađu decu, od 4 do 8 godina, i sadrži priče, slagalice, bojanke, viceve i recepte.
Black Holes - Gravity's Relentless Pull – Za stariju decu, od 13 do 16 godina, sajt vodi decu na putovanje u crne rupe i omogućava im da istraže nebo da bi pronašli i naučili o mnogim skrivenim crnim rupama.
Architect Studio 3D – Takođe za stariju decu (od 10 do 15 godina) ovo je odličan sajt za upoznavanje sa arhitekturom. Možete da dizajnirate kuću pomoću Frank Lloyd Wrighta.
Kidsites.com – Da biste otkrili još obrazovnih i interesantnih sajtova za decu svih uzrasta, proverite ovu obimnu listu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272