Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Digitalni fotoaparat - Canon Powershot SD430

Canon je predstavio svoj prvi bežični digitalni fotoaparat, Powershot SD430, takođe poznat i pod nazivom IXUS Wireless u Evropi. Powershot SD430 se odlikuje 5-megapikselskom rezolucijom, optičkim objektivom sa 3x uvećanjem, Digic II procesorom, a obuhvata i Wireless Print Adapter (WA-1N) za jednostavno bežično štampanje.

Zamislite da snimate fotografiju svoje porodice u dnevnoj sobi, a zatim bežično prosleđujete tu sliku na štampač, a da se pritom uopšte ne pomerate iz svoje fotelje. Zvuči kao neka magija? Zapravo nije. Sa novim PowerShot SD430 Digital ELPH Wireless digitalnim fotoaparatom korisnici mogu da se otarase mnoštva kablova računara i štampača oko svog stola i da se mnogo lakše bave fotografijom.

Verovatno najbolja osobina ovog novog digitalnog fotoaparata nije ta što je bežičan, već što je vrlo jednostavan za upotrebu. Sve što korisnik treba da uradi je da poveže adapter za bežično štampanje (Wireless Print Adapter) sa Canon PictBridge štampačem, kao što su novi Canon SELPHY CP510 ili CP710 modeli, i da pritisne plavo dugme Print/Share na zadnjem delu fotoaparata. Par sekundi kasniji slika se bežično šalje na štampač, a fotografija izuzetnog kvaliteta počinje da se pojavljuje.

Korisnici takođe mogu bežično da preuzimaju slike sa ovog digitalnog fotoaparata na kompatibilne personalne računare, ili čak da upravljaju fotoaparatom sa udaljenosti od 100 stopa – što je vrlo praktično za roditelje koji žele da snime svoje decu kada ne gledaju u fotoaparat. SD430 digitalni fotoapara će sigurno biti hit na zabavama koje organuzejete, a vaši prijatelji će biti zadivljeni dok se slike budu automatski bežično prenosile sa fotoaparata na ekran računara dok je zabava još u toku.

“Sa novim Canon PowerShot SD430 Digital ELPH Wireless modelom smo napravili fotoapara koji koristi prednosti digitalne fotografije i čini ih takom jednostavnim da čak i početnici mogu da uživaju u njima”, rekao je Yukiaki Hashimoto, potpredsednik i generalni menadžer Consumer Imaging Group u Canon U.S.A, Inc. “U paru sa nekim od naših PitchBridge kompatibilnim SELPHY ili PIXMA Photo štampačem, novi digitalni fotoapara omogućava korisnicima vrlo jednostavno snimanje i štampanje fotografija”.

Pošto je adapter za bežično štampanje WA-1N već registrovan na fotoaparatu kao konekcioni uređaj, bežično štampanje ne zahteva nikakvo konfigurisanje. Sve što treba da uradite je da povežete adapter sa Canon SELPHY ili PIXMA PictBridge štampačem. Kada izaberete sliku sa poleđine fotoaparata, pritisak dugmeta Print/Share je sve što je potrebno za bežično štampanje. Kada se štampanje završi, samo stavite sliku u ram i dobićete sjajan poklon uz minimum napora.

Upotrebom IEEE802.11b Wi-Fi standarda, SD430 digitalni fotoaparat može da prenese 5.0 megapikselski fajl sa slikom na kompatibilni Canon SELPHY ili PIXMA Photo štampač brzinom od oko šest sekundi. Direktnim bežičnim štampanjem sa SD430 digitalnog fotoaparata, rešavate se problema stalnog povezivanja fotoaparata sa štampačem pomoću USB kabla kad god želite da odštampate sliku.

Slika snimljena PowerShot SD430 digitalnim fotoaparatom se takođe može bežično preneti na PC opremljen bežičnom LAN karticom ili bežičnom pristupnom tačkom kao što je ruter. Kada je fotoaparat postavljen na Auto Transfer, sve što treba da uradite je da snimite sliku. Za samo par sekundi slika će se pojaviti na monitoru računara. Kada režim Auto Transfer nije aktivan, slike se bežično prenose na PC pomoću dugmeta Print/Share na fotoaparatu.

Još jedna sjajna osobina SD430 fotoaparata je mogućnost daljinskog upravljanja kada je fotoaparat bežično povezan sa računarom, omogućavajući vam da snimate slike na ručanar sa udaljenosto do 100 stopa od fotoaparata. Akciju možete da pratite preko živog, bežičnog video feeda na računaru i da pritiskom tastera na tastaturi date instrukciju fotoaparatu da snimi sliku. Na primer, fotograf može da postavi SD430 digitalni fotoaparat pored hranilice za ptice i da prati akciju na računaru, pritiskajući taster u trenutku kada ptica sleti. Takođe, fotograf može da ponese fotoaparat i laptop u šumu i da snima životinje sa udaljenosti na kojoj ih neće uznemiravati.

Pored tehničkih inovacija, novi PowerShot SD430 Digital ELPH Wireless fotoaparat uvodi novi dizajn sa oštrim ivicama, umekšanim prelivajućim oblicima i plavim trepćućim svetlom na prednjoj ili zadnjoj strani fotoaparata, koje ukazuje da je bežični prenos u toku.

Pored već unapređenog 1/2,5-inčnog 5.0 megapiksela CCD senzora sa Digital ELPH SD400 i SD450 modela, SD430 koristi većinu njihovih ključnih osobina. Pored toga, SD430 Digital ELPH Wireless fotoaparat se odlikuje Canonovim ekskluzivnim Intelligent Orientation Sensor/9-point AiAF sistemom za autofokus koji omogućava fotoaparatu da automatski detektuje vertikalni ili horizontalni pravac i da precizno detektuje i fokusira subjekte unutar 9-point fokusnog kadra.

U skladu sa PowerShot tradicijom, SD430 Digital ELPH Wireless fotoaparat obuhvata najnovija poboljšanja u Canon tehnologiji, uključujući vlasnički DIGIC II procesor. Ovaj procesor poboljšava definiciju slike i njen kvalitet, povećava brzinu pokretanja fotoaparat, autofokusa, odgovora ekspozicije, reprodukcije i obrade slike, a smanjuje utrošak energije za 35% u odnosu na originalni DIGIC čip. Ako želite da svoje slike šaljete preko žičane konekcije, brzina prenosa se povećava (kada se fotoaparat koristi sa USB 2.0 kompatibilnim računarom, štampačem ili drugim perifernim uređajima) zahvaljujući hi-Speed USB 2.0 portu.

Kao i svi PowerShot digitalni fotoaparati, SD430 savršeno funkcioniše sa Canon SELPHY Compact Photo štampačima. Korisnici povezuju svoj PowerShot digitalni fotoaparat sa SELPHY štampačem – kao što su novi SELPHY CP510, CP710 i CP600 model – pritiskaju dugme Print/Share i za samo par sekundi slika se pojavljuje. To je tako jednostavno! Canon SELPHY Compact Photo štampači su PictBridge kompatibilni.

Komplet PowerShot SD430 Digital ELPH Wireless obuhvata adapter za bežično štampanje WA-1N, Compct Power adapter CA-DC20, baterije NB-4L, punjač za baterije CB-2LV, kabal za povezivanje IFC-400PCU, AV kabal AVC-DC300, ručni kaiš WS-600, SD memorijsku karticu SDC-16M, uputstvo za upotrebu i disk Canon Digital Camera Solution v. 27, na kojem se nalaze najnovije verzije Canonovih softvera i ArcSoft Photo Studio.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272