Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Digitalni fotoaparati - Sony a700

Sony je najavio najnoviji model u svojoj seriji digitalnih SLR fotoaparata. Fotoaparat a700 je namenjen ozbiljnim fotografskim entuzijastima i poluprofesionalcima. Krakterišu ga izuzetne performanse i osetljivost, kao i izvanredan HD kvalitet slike, počev od snimanja pa sve do reprodukcije.

Osim robusnosti, čvrstine i profesionalnih karakteristika, a700 je izuzetno jednostavan za korišćenje, po čemu se razlikuje od većine vrhunskih digitalnih SLR fotoaparata. Zahvaljujući njegovom novom intuitivnom navigacionom sistemu, parametri snimanja mogu da se podese za nekoliko sekundi, čak i u najkomplikovanijim uslovima fotografisanja. a700 poseduje i široku paletu novih opcija za prilagođavanje, kao i kreativne alate pomoću kojih fotografi mogu dalje da razvijaju svoje umeće.

Odlične performanse modela a700 omogućuje njegov potpuno novi Exmor CMOS senzor rezolucije 12,24 megapiksela. Ovaj senzor koristi CCD obradu slike i originalnu tehnologiju za konverziju koja se zove Column A/D. To za rezultat ima veliku brzinu i visok kvalitet slike. Sonyjeve napredne tehnike obrade signala daju za rezultat fotografije izvanredne jasnoće, oštrine i detalja koji su bogati verodostojnim bojama, tonovima i teksturama.

Zahvaljujući maksimalnoj osetljivosti od ISO 3200, a700 može da snima izvanredne sportske i akcione fotografije, složene pejzaže i mekane portrete pri bilo kojem dostupnom izvoru svetla.

Super SteadyShot optički stabilizator slike unutar kućišta fotoaparata kompatibilan je sa kompletnom serijom objektiva sa α navojem. Zaštita od vibracija poboljšana je za oko pola stop-broja duž celog raspona žarišne dužine. To znači da su korekcije sada moguće u rasponu od 2,5 do 4. Time je drastično smanjena mogućnost neoštrih fotografija u situacijama u kojima bi obično bili potrebni stativ i blic.

Osetljiv i brz autofokus je takođe karakteristika ovog fotoaparata. 11 tačaka fokusiranja i novi centralni dvostruki krstasti senzor donosi veliko poboljšanje rada automatskog fokusa u najrazličitijim uslovima snimanja. Veoma precizno automatsko izoštravanje dobija se sa otvorenom blendom sa vrednostima većim od F2.8.

Vek trajanja novog visokokvalitetnog okidača je procenjen na oko 100 000 okidanja. Maksimalna brzina iznosi 1/8000 sekunde, a 1/250 u sinhronizaciji sa blicem ili 1/200 sa uključenim Super SteadyShotom, što je odlično za snimanje brzih akcija. Nov snažan motor i mehanizam ogledala sa dvostrukim stoperom i sistemom za sprečavanje vibracija omogućuju kontinuirano snimanje do 5 slika u sekundi. U JPEG Fine ili Standard modu snimanje je ograničeno samo slobodnim kapacitetom medija, a snimanje 19 slika u kontinuitetu u burst režimu rada odvija se brzinom od 5 slika u sekundi u RAW formatu.

Unapređeni D-range Optimiser (DRO) podešava kontrast i nijanse kako bi se dobile lepo eksponirane fotografije, što je posebno korisno kod portreta osvetljenih od nazad i drugih komplikovanih scena sa visokim kontrastom. Optimizacija se može podesiti u pet koraka, dok novi napedni režim rada braketiranja omogućuje fotografisanje iste scene sa pet različitih DRO podešavanja kako biste dobili najbolji mogući rezultat.

Novi kompresovani format RAW slika daje bolje mogućnosti skladištenja, bez narušavanja fleksibilnosti obrade RAW slika. Za visokokvalitetne JPEG fajlove sada je dostupan "Extra Fine" režim snimanja. Takođe sada možete da snimate u formatu 16:9, što je idealno za fotografisanje pejzaža i drugih panoramskih motiva koji se kasnije mogu pogledati na widescreen ili HD-ready TV prijemniku.

Izvanredni novi 3-inčni Xtra Fine LCD ekran daje novu dimenziju evaluaciji fotografija snimljenih pomoću ovog fotoaparata. Njegova veličina i izuzetna rezolucija od 921 000 piksela (najveća do sada kod D-SLR fotoaparata) omogućuje preciznu proveru oštrine i kvaliteta slike na LCD ekranu. Zahvaljujući prugastom rasporedom piksela, Xtra Fine LCD ekran otkriva najfinije detalje i prikazuje prirodnu teksturu i gradacije boja. Poseban antirefleksivni premaz garantuje visoki kontrast i odličnu vidljivost prilikom gledanja slika i usred bela dana.

Uz a700 se isporučuje program Image Data Lightbox SR koji omogućuje lako organizovanje vaših kolekcija fotografija. Omogućeno je pretraživanje, biranje, uvećavanje, upoređivanje i rangiranje, čak i fotorafija koje se još nalaze u RAW formatu. Takođe je omogućena konverzija fotografija u JPEG/TIFF.

a700 digitalni SLR fotoaparat će najverovatnije biti dostupan od sredine oktobra 2007.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272