Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Dobre vesti o video igrama za decu

Istraživanje koje su objavila dva vodeća nutricionista Univerziteta Rochester je privuklo opštu pažnju zato što oni tvrde da igranje “akcionih” video igara ima pozitivne efekte. One izgleda poboljšavaju vizuelnu selektivnu pažnju studenta. To je samo deo jedne još važnije poruke, a to je da video igre nisu neprijatelji. Umesto toga one su najbolja prilika koju imamo kako bismo angažovali decu da stvarno uče.

Svaki posmatrač zna da dete ima puno drugačiji odnos ka video i računarskim igricama od odnosa prema školi. U prošlosti, uglavnom su adolescenti igrali video i računarske igrice. Međutim, sada bi bilo teško pronaći dete u Americi koje ne igra neku vrstu video ili računarske igrice.

Dokazano je da se mozak naše dece menja da bi se prilagodio ovim novim tehnologijama. Oni su bolji u bržem prihvatanju informacija, bolji u paralelnom procesiranju, sarađivanju preko mreže i razumevanju multimedije. Šta decu privlači video igrama današnjice nije nasilje ili površinska interesovanja, već učenje koje igra obezbeđuje. Deca, kao svi odrasli, vole da uče kada nisu prisiljeni.

Površinski deca uče da rade stvari kao što je brza vožnja automobila, vožnja aviona i da budu ratnici, čuvari parka, veterinari i graditelji. Na dubljem nivou, deca uče stvari kao što je brzo donošenje odluka, pronalaženje rešenja putem dedukcije, kreiranje strategije za prevazilaženje prepreka i razumevanje složenih sistema kroz eksperimentisanje.

Danas, dete koje igra igrice i ide u prvi razred u stanju je da uradi i razume mnogo složenih stvari – letenje, građenje i logičko rasuđivanja. Koalicija pisaca, akademika, fondacija, dizajnera igara pa čak i vojska SADa radi na tome da skrenu pažnju pedagozima i roditeljima da obrate pažnju  na veliki potencijal za učenje koji se nalazi u igrama.

Akademsko istraživanje pozitivnih efekata koje video i računarske igrice imaju na učenje se sada pominje i u nacionalnim medijima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272