Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Dodaci za Firefox - Stumble Upon

Sveže instalirana kopija Firefoxa predstavlja odličan softverski paket, ali ono što ovaj pretraživač otvorenog koda čini specijalnim je sposobnost da se on dalje proširuje pomoću ekstenzija i tema kako bi na kraju stvarno bio vaš web pretraživač. Problem je u tome što postoji jako mnogo dostupnih plug-inova, tako da je veoma teško i vremenski zahtevno šta vredi instalirati a šta đe vam samo nepotrebno zagušiti i opteretiti sistem.

Zato ćemo vam mi pomoći serijom ćlanaka u kojima ćemo obraditi dvadesetak najboljih ekstenzija i dodataka koje supreporučili iskusni Web surferi. Bez obzira da li samo želite glatko da surfujete, poboljšate izgled pretraživača, bavite se ozbiljnim web razvijanjem ili dizajniranjem, biće ovde po nešto za svakoga.

A ako znate za neke dobre ekstenzije i dodatke koje smo zaboravili da opišemo obavezno nas obavestite.

Alat za pretraživanje weba

StumbleUpon
Prvo da vas upozorimo da će StumbleUpon biti poguban za vašu produktivnost! StumbleUpon je jedna od web aplikacija za razvijanja socijalnih mreža koje su u zadnje vreme sve popularnije. Ovaj dodatak obezbeđuje način za pronalaženje novih web sajtova koji će vam biti zanimljivi ili korisni.

Ova ekstenzija dodaje StumbleUpon liniju alatki u Firefox. Do celokupne funkcionalnosti StumbleUpon-a možete doći preko ove linije sa alatkama, uključujući podešavanje i nalog. Vi birate neke početne kategorije sajtova koji vas interesuju (primeri kategorija: Ancient History, Humor, Self-improvement) tokom procesa registracije, a posle možete da ih prepodesite po želji.

Kada je sve podešeno, kliknite na Stumble! dugme u liniji sa alatkama i bićete prebačeni na nasumično izabran sajt koji ima veze sa kategorijama koje ste izabrali. ako vma se sajt ne svidi, kliknite na dugme Thumbs Down da biste mu dali negativnu ocenu. ako vam se sajt svidi, kliknite na dugme Thumbs Up da biste mu dali pozitivnu ocenu. Što više sajtova rangirate, tim će više izbori Stumble dodatka odgovarati vašem ukusu. Ako ocenite sajt koji se još ne nalazi u StumbleUpon bazi podataka, vi možete da unesete neke osnovne informacije o njemu tako da drugi koji koriste ovu ekstenziju mogu da nalete na njega.

StumbleUpon nije praktičan dodatak, ali je veoma zabavan i može da vas vrati u vremena kada ste dokono surfovali webom i otkrivali svakakve interesantne stvari.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272