Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Dodelite nazive kablovima kako biste sprečili konfuziju

Koliko puta se to desilo? Sagnuli ste se da izvučete jedan kabl iz cele gomile koja je utaknuta u vaš PC i pratili ste ga rukom skroz nazad do zadnjeg dela računara provlačeći se kroz gomilu drugih kablova da biste na kraju izvukli pogrešan. Ako sada ne znate o čemu govorim, znaćete čim budete trebali da zamenite jedan od perifernih uređaja na vašem računaru.

Naravmo, vi možete žicama i kablovima da dodelite nazive pomoću lepljive trake i flomastera. Ali, ja sam pronašao jednostavno, efikasno rešenje na Uber Review: ID Pilot Wire Identification Labels, u obliku malih lepljivih stikera koji na sebi imaju crteže velikog broja ure]aja koji se povezuju preko kabla.

Za svega 6 dolara možete da kupite set nalepnica za kancelariju, elektroniku ili kućne aparate (Ako kupujete sva tri seta, možete da ih dobijete za 15 dolara). Kancelarijski set sadrži nazive 22 računarska i kancelarijska uređaja. Elektronski nazivi uključuju 16 nalepnica koje su vezane za računarsku opremu, 16 audio/video naziva i osam naziva punjača za bežične uređaje.

Pretpostavljam da sve ovo možete i sami da improvizujete pomoću selotejpa i flomastera, ali su ove nalepnice baš odgovarajuće veličine a i ikonice vam omogućuju lako identifikovanje koji kabl pripada kojem uređaju. Ne vidim veliku potrebu da se ove nalepnice koriste i za kućne aparate osim za elektroniku, ali ako mogu brzo da reše misteriju kuda-vodi-ovaj-kabl ispod vašeg pisaćeg stola, ja sam onda svesrdno za njihovu upotrebu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272