Dodelite nazive kablovima kako biste sprečili konfuziju

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 2 / 1016

Koliko puta se to desilo? Sagnuli ste se da izvučete jedan kabl iz cele gomile koja je utaknuta u vaš PC i pratili ste ga rukom skroz nazad do zadnjeg dela računara provlačeći se kroz gomilu drugih kablova da biste na kraju izvukli pogrešan. Ako sada ne znate o čemu govorim, znaćete čim budete trebali da zamenite jedan od perifernih uređaja na vašem računaru.

11

Naravmo, vi možete žicama i kablovima da dodelite nazive pomoću lepljive trake i flomastera. Ali, ja sam pronašao jednostavno, efikasno rešenje na Uber Review: ID Pilot Wire Identification Labels, u obliku malih lepljivih stikera koji na sebi imaju crteže velikog broja ure]aja koji se povezuju preko kabla.

Za svega 6 dolara možete da kupite set nalepnica za kancelariju, elektroniku ili kućne aparate (Ako kupujete sva tri seta, možete da ih dobijete za 15 dolara). Kancelarijski set sadrži nazive 22 računarska i kancelarijska uređaja. Elektronski nazivi uključuju 16 nalepnica koje su vezane za računarsku opremu, 16 audio/video naziva i osam naziva punjača za bežične uređaje.

Pretpostavljam da sve ovo možete i sami da improvizujete pomoću selotejpa i flomastera, ali su ove nalepnice baš odgovarajuće veličine a i ikonice vam omogućuju lako identifikovanje koji kabl pripada kojem uređaju. Ne vidim veliku potrebu da se ove nalepnice koriste i za kućne aparate osim za elektroniku, ali ako mogu brzo da reše misteriju kuda-vodi-ovaj-kabl ispod vašeg pisaćeg stola, ja sam onda svesrdno za njihovu upotrebu.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar