Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Ekologija: Bioetanol fabrika bazirana na drvetu se otvara u Osaki

Bio Ethanol Japan Kansai kompanija koju su osnovali Taisei, Daiei Inter Nature System, Marubeni, Sapporo Pivo and Odbor Tokyo Industrija, je uspostavljena da počne sa komercijalnom proizvodnjom bioetanola koji se pravi od otpada drveta. Ceremonija otvaranja za fabriku u Osaki za koju kompanija tvrdi da je prva svoje vrste na svetu, je zakazana za 16.januar.

Sa naporima da se smanji potrošnja fosilnih goriva i rastućom brigom zbog globalnog zagrevanja, svetski interes za etanol napravljen od biomase je u porastu. Korišćenjem otpada drveta sa građevina, poljprivrede, šumarstva i drugih resursa, Bio Ethanol Japan teži da proizvede 1,400 kilolitra(370,000 galona) etanolskog goriva u početnoj godini, i eventualno planira da podigne godišnju proizvodnju kapaciteta do 4,000 kilolitra (1.06 miliona galona). Bioetanol će se mešati sa benzinom u koncentraciji od 3%, pomažući da se smanji potrošnja fosilnog goriva i umanji uticaj na globalno zagrevanje.

Ministarstvo za okolinu, koje je pružilo pomoć u osnivanju fabrike, je zvanično priznalo preduzeće kao poslovni model koji doprinosi smanjenju globalnog zagrevanja. Ministar za okolilnu Masatoshi Wakabayashi će prisustvovati ceremoniji otvaranja.

Korišćenje etanola kao pokretačkog goriva ulazi značajno u Biomasu Nipon Strategiju japanske vlade koja je dizajnirana da promoviše proizvodnju i korišćenje goriva biomase. Kao dodatak smanjenju emisija CO2, široko korišćenje etanolskog goriva ohrabruje recikliranje otpada drveta dobijenog izgradnjom i dalje napore da se stvori društvo više orijentisano recikliranju.

Sada, ako Bio Ethanol Japan Kansai bi mogao naći način da napravi gorivo od 63 miliona pari iskorišćenih štapića za jelo koji se svaki dan bace u Japanu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272