Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Revolucija čistih tehnologija - II izdanje

Revolucija čistih tehnologija - II izdanje

Popust cena: 880 rsd

Ekologija: Postavljena automatska merna stanica za kvalitet vazduha u Beočinu - za nove stanice do kraja godine 3,5 mil EUR

Ministar zaštite životne sredine Saša Dragin prisustvovao je juče ( 8. maj 2008. godine) postavljanju automatske merne stanice za kvalitet vazduha u Beočinu, opremljene najsavremenijim analizatorima koji se koriste u svetu, saopštilo je to ministarstvo.

U toku ove i početkom sledeće godine u Srbiji će, kako je najavljeno, biti instalirane još 24 stacionarne automatske merne stanice, jedna mobilna laboratorija, jedna kalibraciona laboratorija, kao i dodatna analitička oprema za ispitivanje kvaliteta vazduha.

Takav sistem sa ukupno 30 stacionarnih stanica činiće državnu mrežu koja će moći da prati koncentraciju zagađujućih materija u vazduhu na većem delu teritorije Srbije, navedeno je u saopštenju i dodato da je vrednost projekta 3,5 mil EUR.

Automatski analizatori će na svakih deset minuta u centralnu bazu podataka u Agenciji za zaštitu životne sredine slati podatke o koncentraciji hemijski aktivnih supstanci, zajedno sa podacima o meteorološkim parametrima .

Srbija, pored stanice u Beočinu, već ima instalirane četiri automatske merne stanice (Bor jedan i Smederevo tri), a u toku je instalacija još jedne stanice u Beogradu.

Izvor: www.ekapija.com

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272