Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Eksplodirao još jedan mobilni telefon

Još jedna osoba je ozbiljno povređena kada je pre nekoliko dana eksplodirala baterija mobilnog telefona. Ovaj put, govorimo o mladoj Vijetnamki koja je povređena.

Ceo svet je bio šokiran kada je prošle nedelje objavljena vest o čoveku koji je poginuo nakon što je eksplodirala baterija mobilnog telefona koji se nalazio u džepu njegove košulje. Međutim, činjenica da se to desilo dok je čovek nešto vario je mogla da bude prihvatljiv argument da je telefon bio izložen visokim temperaturama. U takvim uslovima, baterije eksplodiraju, mada se takav slučaj nikada ranije nije desio.

Motorola i Nokia su razmotrili ove događaje koji su povezani sa baterijama u njihovim modelima mobilnih telefona. Urađeni su bezbednosni testovi da bi se utvrdilo da li su uređaji od ovih kompanija bezbedni ili ne. Rezultati su pokazali da su baterije sklone eksploziji pod određenim uslovima, uključujući ekstremne toplote. Međutim, ove testove nosu sproveli Motorola i Nokia.

Dva proizvođača mobilnih telefona su reagovali na ove zaključke tako što su rekli da su baterije koje su upotrebljene u toku bezbednosnih testova lažne, tojest nosu originali. Prema njima uzrok ovih eksplozija je tržište falsifikovanih proizvoda koje se ovih godina proširilo u Kini.

Počevši sa garderobom, pa preko DVD-ova a sada čak i sa baterijama za mobilne telefone, veliki broj proizvoda se proizvodi u Kini pod imenima poznatih brendova, iako ne postoji ugovor za to. Rezultat je slab kvalitet i mala briga za potrebe i zahteve korisnika kod većine proizvoda.

Ista stvar je sa baterijama za mobilne telefone. Oko 80 procenata testiranih baterija su bile ispod standarda kvaliteta i bezbednosti. Motorola i Nokia kažu da oni u ovoj proizvodnji nemaju nikakvu ulogu i sada traže načine da zaštite ljude i da ih spreče da koriste falsifikovane baterije u njihovim modelima mobilnih telefona.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272