Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1230 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 310 rsd

Eksplodirao laptop… čija je to greška?

Ovaj problem se nije baš mnogo objavljivao iako se dogodio prošle nedelje, možda zbog toga što je već dosadno pisati o tome kako je eksplodirao laptop. Ali laptopovi (u ovom slučaju, još jedan Dell) i dalje eksplodiraju.

Caka je u tome da je baterija koja je izazvala požar o kojem pričamo bila jedna od opozvanih prošle godine. Eksplodiranje baterija laptopova je bila verovatno najveća tehnološka priča prošle godine ali sada smo već duboko zagazili u 2007. godinu a ljudi i dalje koriste računare sa opozvanim baterijama. Meni je žao bakice koja je koristila svoj laptop samo da proveri AOL i nikada nije pratila tehnološke vesti… ali vlasnik ovog laptopa je bio administrator računarske mreže u bolnici. Drugim rečima, plaćen je da zna ovakve stvari!

Ipak, došlo je do toga da se treba upitati da li je Dell u ovom slučaju rešen odgovornosti. Šta se dešava ako potrošač nikada ne čuje vest o povlačenju proizvoda koji izaziva problem? Šta ako je potrošač čuo upozorenje o povlačenju ali ga je ignorisao? Gde se završava Dell-ova odgovornost i gde počinje odgovornost potrošača? Neki su postavili ovo pitanje i ja bih voleo da čujem odgovor. Ja sam voljan da budem na Dell-ovoj strani ovaj put (mislim da je kompanija odradila dobar posao u rukovanju povlačenjem proizvoda) ali američke vlasti su čudne. Šta zaista zakon kaže na ovu temu?

U međuvremenu, dobro je vreme da dvostruko proverite i uverite se da baterija vašeg laptopa nije na listi za povlačenje iz upotrebe. Pogledajte ove stranice sa listom baterija od svih proizvođača koje su povučene iz upotrebe i proverite svoj sistem. Budite oprezni.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272