Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Analytics for the Internet of Things (IoT)

Analytics for the Internet of Things (IoT)

Eksplodirao laptop… čija je to greška?

Pregleda (30 dana / ukupno): 8 / 1625

Ovaj problem se nije baš mnogo objavljivao iako se dogodio prošle nedelje, možda zbog toga što je već dosadno pisati o tome kako je eksplodirao laptop. Ali laptopovi (u ovom slučaju, još jedan Dell) i dalje eksplodiraju.

Caka je u tome da je baterija koja je izazvala požar o kojem pričamo bila jedna od opozvanih prošle godine. Eksplodiranje baterija laptopova je bila verovatno najveća tehnološka priča prošle godine ali sada smo već duboko zagazili u 2007. godinu a ljudi i dalje koriste računare sa opozvanim baterijama. Meni je žao bakice koja je koristila svoj laptop samo da proveri AOL i nikada nije pratila tehnološke vesti… ali vlasnik ovog laptopa je bio administrator računarske mreže u bolnici. Drugim rečima, plaćen je da zna ovakve stvari!

Ipak, došlo je do toga da se treba upitati da li je Dell u ovom slučaju rešen odgovornosti. Šta se dešava ako potrošač nikada ne čuje vest o povlačenju proizvoda koji izaziva problem? Šta ako je potrošač čuo upozorenje o povlačenju ali ga je ignorisao? Gde se završava Dell-ova odgovornost i gde počinje odgovornost potrošača? Neki su postavili ovo pitanje i ja bih voleo da čujem odgovor. Ja sam voljan da budem na Dell-ovoj strani ovaj put (mislim da je kompanija odradila dobar posao u rukovanju povlačenjem proizvoda) ali američke vlasti su čudne. Šta zaista zakon kaže na ovu temu?

U međuvremenu, dobro je vreme da dvostruko proverite i uverite se da baterija vašeg laptopa nije na listi za povlačenje iz upotrebe. Pogledajte ove stranice sa listom baterija od svih proizvođača koje su povučene iz upotrebe i proverite svoj sistem. Budite oprezni.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272